Scroll Top

Biztonság a lakásban – a „bababiztos” lakás

Bababiztos lakás

Szöllősi Katalin Maternity

Szöllősi Katalin

Védőnő, szülésznő,
Értékesítési menedzser

Érdemes pár alap tanácsot szülőként is megfogadni:

  • Soha ne hagyjuk gyermekünket egyedül hosszabb ideig, időről-időre győződjünk meg arról, hogy hol van és mit csinál!
  • Ellenőrizzük a villanyzsinórokat! Rendkívül balesetveszélyesek a repedt, hasadt kábelek. Minél előbb cseréltessük ki őket!
  •  Minden elérhető lámpába tegyünk villanykörtét!
  •  Tanítsuk meg gyermekünket arra, hogy a forró tárgyak (vízforraló, radiátor stb.) érintése fájdalmas, veszélyes. Akár le is takarhatjuk őket, vagy eltorlaszolhatjuk őket bútorokkal, hogy ne legyenek szem előtt.
  • A gyógyszereket mindig gondosan zárjuk el! Amennyiben orvosságot adunk a gyermekünknek mindig ellenőrizzük az adagot, illetve konzultáljunk házi gyermekorvosunkkal.
  • Minden emeleti ablakra szereltessünk biztonsági rácsot, vagy zárat! Illetve ne legyen az ablak alatt bútor, szék, amelyen könnyen az ablakig mászhat gyermekünk!
  • Amennyiben a padlózat csempe, vagy parketta, olyan tisztítószert használjunk, mely nem csúszik!
  • A bútorok sarkára, élére sarok- illetve élvédőt tehetünk!
  • Minden konnektorra szereljünk biztonsági fedőt, vagy biztonsági vakdugót!
Maternity tájékoztató szülésre érkezőknek

A legtöbb baleset 5 éves alatt történik gyermekünkkel, melynek helyszíne többnyire a lakás. Jó hír, hogy ezek legnagyobb része megelőzhető, ha megfogadunk pár egyszerű tanácsot, kicsit átrendezzük a lakást, illetve gyermekünket már kiskorától kezdve arra tanítjuk, hogy vigyázzon magára és felhívjuk a figyelmét a veszélyes dolgokra. Természetesen az elején még nem biztos, hogy megérti az utasításokat, ám következetes neveléssel előbb-utóbb értelmet nyernek számára a figyelmeztetések és be fogja őket tartani.

Érdemes végignézni a lakásunkat „más” szemmel. Hol és mi lehet elérhető és balesetveszélyes mászó, totyogó gyermekünk számára? Természetesen nem lehet mindenre előre felkészülni, azonban jó eséllyel csökkentjük a balesetek esélyét, amennyiben betartjuk a pár felsorolt egyszerű szabályt.

Maternity Stúdió
Telefon: +36 1 213 4221
E-mail: studio@maternity.hu

Csecsemőápolás 

Fontos tudnivalók otthonra

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó cikkek

X