Masszázs

Seprényi Laura

Szülésznő, masszőr

Thai női- és kismama masszázs

A thai masszázs elsődleges célja a test energiáinak aktivizálása, ritmikus akupresszúrás nyomásokkal végig a test energiavonalai mentén. A szervezet öngyógyító képességét állítja helyre, alkalmazható betegségek megelőzésére és kezelésére, valamint előkészíti a szervezetet a várandósságra.

A masszázs várandósság alatt is jótékony hatású, nemcsak a kismama hanem a magzat is megnyugszik tőle.

A rendszeres kezelés megkönnyíti a szülést, mivel segíti az izmok ellazulását, javítja az izomtónust, és csökkenti az izomfeszülést. Masszázs közben a légzés mélyebbé és könnyebbé válik, a vérnyomás stabilizálódik, ami javítja a koncentrációs és relaxációs képességet.

Szoptatás közben a hátizmok terhelése fokozott, így a szülést követő második hónaptól ismételten ajánlott a masszázs.

Balogh Vivien

Ambuláns asszisztens, babamasszőr

Babamasszázs

A babamasszázs hagyománya Indiából ered, ahol majdnem minden kisbabánál a lehető leghamarabb alkalmazzák ezt a kiegészítő terápiát, hiszen ez segíti őket az adaptációban és kiegyensúlyozottságban. Javítja a baba izomzatát, erősíti szervezetét. Stressz esetén nyugtatja őket, hasfájós babáknál pedig a puffadásra is megoldást jelenthet.
A rendszeres masszázzsal a baba különbséget tud majd tenni érintés-érintés között. Ha szülő végzi a masszázst, ez a kötődést is erősíti szülő és gyermeke között.

A babamasszázst 5-6 hetes kortól ajánlom. Fontos, hogy a masszázs előtt vegyük figyelembe kisbabánk hangulatát, hiszen az ő napirendjéhez igazítva kell ezt a terápiát alkalmazni. Érdemes figyelni arra, hogy közvetlen etetés/oltás után a babát ne masszírozzuk, mert a legfontosabb hogy ő nyugodt és ellazult legyen.

 

Maternity Stúdió: 1126 Budapest, Királyhágó tér 8-9. földszint
Telefon: +36 1 213 4221
E-mail: studio@maternity.hu

 

X