Scroll Top
Maternity várandós torna

Várandóstorna

A torna célja, hogy a kismamák megőrizzék testi kondíciójukat, állóképességüket, megerősítsék a várandósság alatt fokozott terhelésnek kitett izomcsoportjaikat, ezzel is elősegítve a könnyebb, biztonságosabb szülést. A torna alkalmas az olyan – a várandósság időszaka alatt jelentkező – problémák és panaszok enyhítésére is, mint a gyakori hátfájás vagy a lábdagadás. A különböző testhelyzetekben végzett tornagyakorlatok a helyes testtartás kialakítását és megőrzését, a vérkeringés támogatását, a mellizmok és a medencefenék-izmok erősítését, valamint az egyensúly és a koordináció javítását segítik elő.

Maternity szülés utáni regeneráló torna

Szülés utáni regeneráló torna

A szoptatás alatt felvett testtartás és a baba rendszeres emelése nagyon megterhelheti a hátizmokat és a gerincoszlopot. A torna során tartáskorrekcióval törekszünk a hát- és derékfájdalmak elkerülésére, a korrigált testhelyzetben pedig has- és hátizomerősítő gyakorlatokkal érjük el a stabilizációt. A hasizom erősítésének kiemelt jelentősége van a várandósság következtében megnyúlt hasfal regenerációjához. Nagy hangsúlyt fektetünk a mellizmok erejének növelésére is – elősegítve ezzel a megfelelő szoptatást –, valamint a szülés alatt megnyúlt medencefenék-izomzat erősítésére. A tornán való részvétel a szülés utáni 6. héttől ajánlott.

Maternity medencefenék torna

Medencefenék torna

Ez a torna kiemelt fontossággal bír a várandósság alatt és a szülés után is. Ha a medencefenék izomzata erős, akkor rugalmasan képes alátámasztani a kismedencei szerveket, emellett speciális gyakorlatokkal elérhető tudatos ellazítása is, hogy a kismamák segíteni tudják szülés közben a gátizmok oldalra húzódását és a lágy szülőcsatorna kialakulását. A szülést követően a torna hatására javul a gáttájék keringése és ezáltal a gátseb gyógyulása, valamint a várandósság, de főként a szülés miatt megnyúlt gátizom regenerációja.

Maternity egyéni torna

Egyéni torna

A torna előnye, hogy személyre szabott gyakorlatokkal érhetjük el az egyén által kitűzött célt, valamint nagyobb hangsúlyt tudunk fektetni az esetlegesen felmerülő aktuális panaszok kezelésére és megoldására.

Maternity Stúdió: 1126 Budapest, Királyhágó tér 8-9. földszint
Telefon: +36 1 213 4221
E-mail: studio@maternity.hu

X