Scroll Top

Anya születik – az anyaságra felkészítő tanfolyamról

AZ ANYASÁGRA FELKÉSZÍTŐ TANfoLYAMRÓL

Amikor egy gyermek megfogan,

nem csak az ő új élete veszi kezdetét: a várandós nő anyává válik, és ez kétségtelenül a világ egyik legösszetettebb és leghálásabb „feladata”. Nincs két egyforma ember, minden nő más és más, de annyi biztos, hogy az önzetlen anyai szeretet mindenkit megváltoztat.

Ha valaki kisbabát vár – különösen akkor, ha első gyermekről van szó –, egyszerre éli át a mindent felülíró, semmi máshoz nem hasonlítható boldogságot és a folyamatos aggódást. Rengeteg kérdés merül fel a várandósságról, a szülésről, a babával kapcsolatos teendőkről. Teljesen normális, ha egy kismama aggódik, izgul, hiszen ez az időszak mindenki számára egyszerre csodálatos és ijesztő is. A legjobb, amit ilyenkor valaki tehet, ha felkészül az őt/ őket váró élményekre.

Anyaságra felkészítő tanfolyam

A Maternity Magánklinika anyaságra felkészítő tanfolyama olyan komplex programot takar, amely mindenre kiterjedő segítséget kíván nyújtani az édesanyáknak. Célunk, hogy a nők, gyermekek és családok iránti elhivatottságunkat a legmagasabb fokú szakismerettel ötvözve adjuk át azt az elméleti és gyakorlati tudásanyagot, melynek birtokában a kismamák nyugodtan és

felkészülten várhatják kisbabájuk születését. Őszintén valljuk, hogy minden gyermek csoda, és ezekre a csodákra kell a legjobban vigyázni. Tanfolyamunk programja testileg és lelkileg is támogatja a kismamákat: egészséges újszülöttek világra jöttét, az anyai attitűd pozitív megerősítését, változását, a harmonikus anya-gyermek kapcsolat és családi élet kialakítását segíti elő.

Programunkon minden fontos kérdéskörre kitérünk. Külön részt szentelünk a klinikánk által nyújtott ellátás ismertetésének, mely magában foglalja a várandósgondozási és szülési csomagjaink tartalmát és az igénybevétellel kapcsolatos tudnivalókat, a fájdalomcsillapítás lehetőségeit, az életmódot érintő kérdéseket (mozgás, étkezés – dietetika, gyógytorna), az anyakönyvezést érintő és a jogi tudnivalókat, illetve az őssejt-levétel kérdéskörét.

Maternity anyaságra felkészítő tanfolyam

Külön foglalkozunk a várandóssággal kapcsolatos orvosi és lélektani tudnivalókkal (a várandósgondozás és a szülés folyamata, a várandósság, a szülés és a gyermekágyas időszak pszichológiai vonatkozásai) és az újszülött kórházi ellátásával (vizsgálatok, szűrések, oltások, szoptatásra való felkészülés, az újszülött kórházi táplálása), valamint az otthoni ellátással (a szükséges eszközök ismertetése, gyakorlati tanácsok).

Maga a várandósság és az anyaszerep is olyan testi-lelki változásokkal jár, melyek nagyban befolyásolják a kismama mindennapjait. Anyaságra felkészítő tanfolyamunk minden tekintetben segíteni kíván az édesanyáknak, hogy a gyermekvárás, a szülés és azt követő kezdeti időszak is nyugodtan, békésen telhessen.

Maternity Stúdió
Telefon: +36 1 213 4221
E-mail: studio@maternity.hu

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó cikkek

X