Scroll Top

Hogyan készüljünk fel nőgyógyászati műtétekre?

Hogyan készüljünk fel nőgyógyászati műtétekre?

Szilágyi Erzsébet Maternity ápolási vezető

Szilágyi Erzsébet

Ápolási vezető

Maternity Kórház
Telefon: +36 1 213 4220
E-mail: mutet@maternity.hu

Sokakban felmerül a kérdés, hogyan, miképpen készüljünk fel az előttünk álló műtétre. Először is nyugalommal, bizalommal, mivel Intézetünkben jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező team biztosítja az Ön biztonságát, műtét utáni felépülését. Az aggodalom, félelem egyre fokozódik az időpont közeledtével. Félelem a műtéttől az altatástól, a műtét utáni időszaktól, a kiszolgáltatottságtól. Sajnos ezeket fokozza a valóságtól távol álló információk áramlása. Legnehezebb időszak a beavatkozás előtti nap. Próbálja ezt a napot és estét stressz mentesen megélni. Szükség esetén nyugtatót is vehet be.

Gyakori kérdés, hogy mire is van szükségünk, mit is kell magunkkal hozni a kórházba. Klinikánk mindenki számára biztosít hálóinget, papucsot, törölközőt, köntöst. Van lehetőség saját ruha használatára, amennyiben páciensünk ragaszkodik hozzá, abban érzi jól magát. Kizárólag a műtét alatt kérjük, hogy a kórházi ruhát viselje.

Rendszeresen szedett gyógyszereit mindenképpen hozza magával. Vérnyomáscsökkentőt a műtét reggelén is be kell venni kevés vízzel. Visszeres panaszok, visszér gyulladás hajlam esetén kompressziós harisnya vásárlására van lehetőség.

A kivizsgálással kapcsolatos dokumentációt feltétlenül hozza magával!

Maternity Szülészeti és Nőgyógyászati Magánklinika

A beavatkozás előtti nap fűszermentes, könnyen emészthető ételek fogyasztása javasolt. Napi folyadékbevitel 1,5-2,5 liter legyen, lehetőleg szénsavmentes ásványvíz. Vacsora elfogyasztása 18-20 óra között optimális. Fontos a könnyű, emésztést nem megterhelő étel fogyasztása. Folyadékpótlás este 24 óráig javasolt. Próbálja meg az éjszakát nyugodtan tölteni.

Műtét reggelén 2 dl tiszta víz fogyasztása megengedett. Sajnos a reggeli kávéról, teáról, étkezésről le kell mondani. Nőgyógyászati műtét során az intim testrész szőrtelenítésére is sor kerül. Amennyiben ezt a páciens egyébként is gyakorolja abban az esetben ajánlott a beavatkozás előtti este elvégezni. Az egynapos sebészeti beavatkozás keretében pácienseink az intézetet késő délután hagyhatják el kísérő segítségével. Az altatószerek hatása miatt az autóvezetés tilos.

Szilágyi Erzsébet ápolási vezető

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó cikkek

X