Scroll Top

Dr. Belics Zorán PhD

Nap
Rendelési idő
Kedd 14:00 – 18:00
Csütörtök 9:00 – 14:00
Péntek 9:00 – 12:00

Dr. Belics Zorán

1996-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, 2001-ben szakvizsgáztam. 14 évet dolgoztam a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati klinikáján, közel 5 évig vezettem a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályát. Speciális végzettségeim közé tartozik a szülészeti és nőgyógyászati ultrahangvizsga („C” fokozatú jártasság, illetve Szülészeti-nőgyógyászati Ultrahang-diagnosztika Licenc), az FMF audit és licenc, és a Good ClinicalPractice (a helyes klinikai gyakorlat irányelvei), valamint az IOTA licenc.

Szakmai jártasságot szereztem a perinatológia, a szülészeti és nőgyógyászati ultrahangvizsgálat, a nőgyógyászati műtéttan, a lézeres hüvelyszűkítő beavatkozások és az inkontinencia műtétes kezelésének területein.

Külföldi szakmai tanulmányokat folytattam Franciaországban (2011 Limoge, 2012 Centre Hospitalierd’ArdècheMéridionale) és a Cseh Köztásrsaságban (2013 Department of Gynaecology and ObstetricsComprehensiveCancer Center Novy JicinHospitala.s.)

Tagja vagyok a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Társaságnak, az ISUOG-nak (International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology) és a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Laparoszkópos Társaságnak. Vezetőségi tagja a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Ultrahang Társaságnak és a Magyar Szülészeti és Perinatológiai Aneszteziológiai Társaságnak.

48 tudományos közleményem jelent meg, ebből 18 angol és magyar nyelvű könyvfejezet. Részt veszek az orvostanhallgatók, szakorvosok, szonográfusok és szülésznők képzésében.

A szakmánk gyakorlása során rengeteg szép pillanat és sikertörténet ér minket, az egyik leginkább magától értetődő ezek közül az új élet születése, amely minden alkalommal nagy öröm. Hálás feladat, amikor megoldással és megnyugtatással tudunk szolgálni a minket megkeresők számára. Örömmel gondolok például arra a páciensemre, aki miómával érkezett hozzám, teljesen elkeseredve a korábban kapott orvosi szakvélemények súlyától, hogy nem lehet gyereke, ám most van egy gyönyörű és egészséges kislánya. Sokszor fordul elő, hogy kétségbeesett emberekkel találkozom, páciensekkel, akik egy rossz lelet, egy ultrahangvizsgálaton észrevett gyanús jel miatt aggódnak, és mindig nagyon jó érzés megnyugtatni őket, megoldást találni a problémáikra és aztán végigkísérni az örömtelibb perceket.

A szakmámon belül eléggé „szerteágazó” vagyok, sok mindennel foglalkozom és ezek mindegyike közel áll hozzám, de talán a műtéti tevékenységek és az ultrahang-szűrővizsgálatok a szívügyemnek tekinthetők. Fontosnak tartom a kutatómunkát és az oktatói tevékenységet is, hiszen a tudás átadása a jövendő generációnak kiemelten lényeges területe a hivatásunknak.

Szabadidőmet legszívesebben a kislányommal és a feleségemmel töltöm, nagyon szeretek olvasni, ha időm engedi utazni, új tájakat, embereket, szokásokat megismerni.

Cikkei, írásai

X