Scroll Top

Soltész Krisztina

Dr. Soltész Krisztina

Soltész Krisztina

Pszichológiai tanulmányaimat az ELTE-n, a klinikai szakképzést a Semmelweis Egyetemen végeztem, emellett pszichodráma és coach képesítésem van, pszichológiai tanácsadást az angliai London School of Consuelling intézményében tanultam. Kiképző terapeutám, C. Molnár Emma az I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika pszichológusa volt, így neki köszönhetően már igen hamar találkoztam a nőgyógyászat területével, annak lélektani oldalával. Szakdolgozatomban a meddő párok párkapcsolati dinamikáját vizsgáltam, ezzel kapcsolatban végzett kutatások során sok nőgyógyásszal ismerkedtem meg, így helyezkedtem el végül a szakterületemen.

Az anyaság mindig is érdekelt és fontos volt számomra, én magam sem tudtam soha elképzelni gyermek nélkül az életemet, így mindig nagyon együttéreztem azokkal, akik ezzel a problémával fordultak hozzám és motivált abban, hogy segítsek nekik. Szakterületeim közé tartoznak a kapcsolati konfliktusok, az életvezetési elakadások feltárása, az anyaság és az ezzel kapcsolatos veszteségek, a meddőség feldolgozása, gyermekágyi depresszió, az idealizált anyaság megélésének hiánya okozta szorongásos zavarok kezelése. Foglalkozom olyan édesanyákkal, akik életében – különösen első gyermek vállalása esetén – az anyasággal járó gondok erősebb stresszt vagy aggodalmat váltanak ki.

Nem egy olyan páciensem volt, akivel azért kezdtünk el együtt dolgozni, hogy megbarátkozzanak az örökbefogadás gondolatával. Volt köztük olyan, aki a terápia előtt 11 sikertelen lombikpróbálkozáson volt túl, majd a közös munka után újra megpróbálta, hogy aztán a 13. kísérletből egészséges, szép gyermeke szülessen. Másnál kezeletlen pajzsmirigybetegségre derült fény, melynek orvoslása után szintén sikerült teherbe esnie. Két gyermekem van, így szakmámon túl is központi szerepet játszik az életemben az anyaság és annak megélése, így különösen nagy öröm számomra, hogy segíthetek másoknak.

Szabadidőmben legszívesebben a családommal, a barátaimmal vagyok, sportolok, kirándulok, emellett mindig igyekszem fejleszteni, képezni önmagamat, tanulással tölteni az időt.

Nap
Rendelési idő
Hétfő 13:00-tól előjegyzés szerint

Cikkei, írásai

X