Scroll Top

Dr. Csabay László

Dr. Csabay László Maternity szülész-nőgyógyász
Nap
Rendelési idő
Hétfő 9:00 – 13:00
Csütörtök 9:00 – 19:00

Dr. Csabay László

Mindig is orvos szerettem volna lenni, gyermekkoromban eleinte állatorvos, ám egy saját betegségem során tapasztalt élmény miatt irányt váltottam: olyan háziorvos látott el, aki igen példaértékű volt számomra, így eldőlt, hogy mivel foglalkozom majd. Nagyon szerettem az egyetemet, sokféle hivatás megfordult a fejemben, azt is tudtam például, hogy nem leszek szülész-nőgyógyász, ám amikor negyedéves koromban eljött a tárgy gyakorlata, olyan jó élményekkel gazdagodtam, hogy ez megváltozott.

1978-ban a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán kezdtem el dolgozni, ahol a gyakorlatot is végeztem, ’83-ban szakvizsgáztam, végigjártam a ranglétrát az adjunktusi címig. Nagyon nagy szerepet játszott a klinika és az én szakmai előmenetelemben is, amikor a vezetést Papp Zoltán Professzor vette át: szellemiségében és infrastruktúrájában is európai színvonalra emelkedtünk, így 2010-ben követtem őt és a Maternity Magánklinikán vagyok azóta is.

Több emlékezetes élmény ért hivatásom gyakorlása során, az első szülés, amit negyedéves koromban láttam, felejthetetlen számomra. Meghatározó volt egy szakvizsgám előtti eset is, ahol egy meddőségi vizsgálat során észrevett petefészekcisztát én műtöttem meg, majd nem sokkal ezután már gyermeket várt ez a páciens. Ő volt az első kismama, akinek végiggondoztam a várandósságát, majd vezettem a szülését.

Nagyon szeretek zenét hallgatni, leginkább klasszikust, illetve mostanában retro könnyűzenét is. Érdekelnek a filmek és filmzenék is, emellett – talán mérnök édesapámnak köszönhetően – igazán lenyűgöznek a technikai, műszaki dolgok, a közlekedés, bármilyen gép és jármű.

Cikkei, írásai

X