Scroll Top

Prof. Dr. Váradi Valéria

Prof. Dr. Váradi Valéria Maternity csecsemő- és gyermekgyógyász

Prof. Dr. Váradi Valéria

Az orvosi egyetemet Debrecenben végeztem el 1971-ben, ezt követően először aneszteziológusként, majd gyerekgyógyászként kezdtem dolgozni, ezután neonatológus szakvizsgát szereztem. Neonatológiai ténykedésem közben egy angliai tanulmányút keretein belül ismerkedtem meg az újszülöttek ultrahangszűrésével. A kora- és újszülöttek között kezdtem el gyakorolni, kandidátusi disszertációmat a koponyaultrahang-szűrésből írtam. Debrecent – ahol az újszülött intenzív osztályt vezettem – elhagyva Budapesten a Szent Margit Kórházban folytattam a munkát az újszülött osztályon. A Maternity-hez már a megalakulás évében csatlakoztam, legfelsőbb végzettségemet tekintve egyetemi magántanár vagyok.

Szakmai életpályámra visszanézve nehéz csak egy valamit kiemelni, számos meghatározó pillanatban volt részem. A debreceni klinika újszülött intenzív osztályát vezetni hatalmas kihívás volt, ahogyan a Szent Margit Kórházban is sok küzdelemmel kellett szembenéznünk a neonatológiai osztály kialakításakor, de mindig sikerült helytállni. Legközelebb a szívemhez disszertációm témája áll, az újszülöttek és koraszülöttek koponyaultrahang-vizsgálata, ehhez kapcsolódott aztán a hasi- és csípőultrahang, mostani munkám során ezek finomításán dolgozom.

Szabadidőnkben férjemmel nagyon szívesen hallgatunk klasszikus zenét, szeretek olvasni és külföldi filmeket nézni angol felirattal, fejlesztve ezzel a nyelvtudásomat. Öt unokám van, a velük töltött idő is nagyon kedves számomra, emellett van egy 10 éves kutyám, és az ő szeretete, gondozása, a vele való foglalkozás is nagy örömöt jelent minden nap.

X