Scroll Top

Dr. Tömösváry Zoltán

Dr. Tömösváry Zoltán

A családomban sok fogorvos van, ezért én is valamilyen manuális orvosi szakmát igyekeztem találni, a szülészet részben azért tetszett meg, mert sok pozitívummal, sikerélménnyel jár. A szülészet-nőgyógyászat összetett hivatás, a manuális készségek nagyon fontos szerepet kapnak a gyakorlása során, én magam különösen kiemelten kezelem szakmámon belül az endoszkópos eszközökkel végzett műtéteket. A SOTE II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján az Endometriózis Centrumának vezetője vagyok, így ennek a sokakat érintő problémának a kezelésére is nagy hangsúlyt fektetek, emellett természetesen vállalok szűrést, várandósgondozást.

A minimál invazív sebészet mondhatni a szívügyem, hiszen sokkal kisebb megterhelést jelent a betegek számára. Pácienseimnek gyakran mondom, hogy helyettünk inkább én szenvedek a műtőben: a beavatkozásokat sokkal nehezebb kisebb lyukon végezni, de örömmel tölt el, hogy mindez kevesebb fájdalommal, kellemetlenséggel jár a betegek számára. Ez a terület folyamatosan fejlődik, mindig vannak új technikák, technológiák és ezekkel együtt mi is mindig igyekszünk a lehető legjobb orvosi megoldásokat megtalálni. Kevesen végeznek még például refertilizációt (petevezeték-helyreállítás), amely a lombikok eredményes alternatívája lehet, én foglalkozom ilyen műtétekkel is.

Nemrég kaptam egy levelet egy kislánytól, akinek az édesanyját műtöttem: megköszönte benne, hogy meggyógyítottam az anyukáját. Az édesanya nem akart nyitott műtétet, így laparoszkóppal operáltam és sikeres volt a beavatkozás. A kislánya kedves üzenete nagyon megható volt számomra, hiszen ebből is látszik, hogy a női egészség az egész családra kihatással van és tulajdonképpen nem csak a pácienseinknek segítünk, hanem hozzátartozóiknak, szeretteiknek is.

Szabadidőmet legszívesebben a családommal töltöm, három gyermekem van, emellett nagyon szívesen látogatok el rockzenei koncertekre, ha lehetőségem adódik rá.

Maternity logó
X