Scroll Top

Dr. Töllösy Judit

Dr. Töllösy Judit Maternity táplálkozástudományi tanácsadó orvos
Nap
Rendelési idő
Kedd 9:00 – 14:00
Szerda 9:00 – 14:00

Dr. Töllösy Judit

Pályámat háziorvosként kezdtem Pécsett. 2005-ben a Sportkórházban folytattam orvosi hivatásomat, először sportorvosi rendelésen, 2012-től az Olimpiai Rendelőben. Itt lehetőségem volt olimpikonjainkat, válogatott sportolóinkat ellátni. Orvosi tevékenységem lefedte a szűrést, a versenyfelkészülést és a gyógyítást is. A rendelő testösszetétel-mérést és dietetikus segítségével táplálkozási tanácsadást is nyújtott.

2015 nyarán a Maternity Magánklinika szülészetén adtam életet csodás kisfiamnak, Ádámnak. Már a várandósgondozás során kialakult az intézménnyel való jó kapcsolatunk. Nagyon szeretem azt a szakmai biztonságot, ugyanakkor családias légkört, ami itt körülveszi az embert. Otthon, a kismamaként töltött évek alatt lehetőségem nyílt jobban elmélyülni kedvenc területemben, a táplálkozástudományban is. Ez idő alatt társzerzőként vettem részt a “160 grammos szénhidrát-diéta, az életmódkönyv” című könyv elkészítésében.

Pályám során folyamatosan az anyagcsereproblémával küzdő páciensek számának növekedő tendenciáját tapasztaltam és azt, hogy egyre gyakoribb a táplálkozással kapcsolatos megbetegedés, beleértve a táplálék- intoleranciákat, allergiákat, az inzulinrezisztenciát, a pajzsmirigy eltéréseket. Örömmel tölt el és motiválónak érzem, hogy abban az intézményben segíthetem a hölgyek gyermekvállalásra való felkészítését, az állapotos anyukák zavartalan várandósságát, ahol korábban én is a legszebb ajándékot kaptam: egy szakmai biztonságban várt és született, egészséges kisbabát. Munkám során a célom a női szervezet felkészítése a zavartalan várandósságra, az állapotos hölgyek számára iránymutatás a megfelelő táplálkozásra, életmódra, továbbá szívesen fogadok olyan pácienseket is, akik életmódváltásban gondolkodnak, melynek egyik alappillére a táplálkozás.

X