Scroll Top

Dr. Szőllős Krisztina

Dr. Szőllős Krisztina

Csecsemő- és gyermekgyógyász (2003) és újszülöttgyógyász (2005) szakorvos vagyok. Az újszülött-ellátás iránti elkötelezettségem már egyetemi éveim alatt kirajzolódott, így meghatározta munkahelyválasztásomat. Szakmai pályafutásom mindvégig kórházi keretek között zajlott, 2001 és 2017 között kifejezetten koraszülött intenzív osztályon. Ezen évek során számtalan sorsdöntő pillanatot éltem meg a családok mellett, felemelőeket és végtelenül szomorúakat egyaránt. Láttam családokat születni, megerősödni, sajnos olykor széthullani is, ezért kiemelt jelentőségűnek tartom a családok támogatását az új élethelyzetben, melyre remek lehetőség a Maternity “Család születik” programja.

A neonatológiai ellátásban az elmúlt évek alatt zajló szemléletváltás során ébredtem rá, milyen szerények az ismereteim a szoptatástámogatással kapcsolatban. Nem késlekedtem ezt korrigálni, a 2015-16-os tanévben végeztem a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézete és a Szoptatásért Magyar Egyesület szervezésében zajló Laktációs Szaktanácsadó Vizsgára Felkészítő Szakirányú Továbbképzési Szakon, IBCLC vizsgát 2016 októberében tettem, az egyetemi képzést 2017 júniusában zártam summa cum laude minősítéssel. A szoptatás támogatását kiemelten fontosnak tartom nemcsak a kötődésben játszott elemi szerepe, hanem komoly népegészségügyi jelentősége miatt is.

Pályafutásom során számtalan alkalommal szembesültem az egyetemen és gyakorlatom során szerzett tudásom határaival. Igyekeztem látókörömet szélesíteni, a komplementer medicina több területén képeztem magam, szemléletformáló céllal (homeopátia-egyetemi licencvizsga, nes terápia, jelenleg ismerkedem az aromaterápiával). Ezen gyógymódok egészség-betegség megközelítése számomra egy egészen új látásmódot adott és értelmezhetővé tette a mentális-pszichés és testi jelenségek összefüggéseit is.

Szabadidőmet igyekszem a családomra, két gyermekemre fordítani.

Dr. Szőllős Krisztina Maternity csecsemő- és gyermekgyógyász
X