Scroll Top

Dr. Szabó Judit

Dr. Szabó Judit

1983-ban végeztem az egyetemen, azóta vagyok gyerekgyógyász, 1993 óta pedig neonatológus. Nagyjából 20 éve dolgozom szülészeten, az egészséges újszülöttek ellátása, az ott felvetődött problémák és megoldásaik, amik a legközelebb állnak hozzám, így a neonatológiát teljes mértékben szívügyemnek mondhatom.

Kiemelten kezelem az újszülöttkori fertőzések, az infektológia kérdését, viszonylag régóta foglalkozom a témával és sok kutatást végeztem, az egyik fő érdeklődési körömnek tekinthető. Az újszülött osztályon való munka során a legfontosabb, hogy idejében kell felismernünk, kiszűrnünk a problémákat, hogy az újszülött egészségének károsodását elkerülve oldhassuk meg a helyzeteket. Az ilyen gyors felismerések és sikeres megoldások minden alkalommal nagyon nagy örömöt okoznak, minden ilyen élmény meghatározó, és ezek azok a pillanatok, amik miatt a mai napig ugyanolyan szeretettel és lelkesedéssel végzem a hivatásomat.

Két unokám van, így szabadidőmet legszívesebben velük töltöm, kirándulással, játékkal. Az ő életük figyelése és kísérése a legfontosabb számomra, de kikapcsolódásra lelek az olvasásban is, és kedvelt téli sportjaim közé tartozik a síelés.

Dr. Szabó Judit Maternity csecsemő- és gyermekgyógyász
X