Scroll Top

Dr. Pétsch Endre

Dr. Pétsch Endre

1965-ben végeztem az egyetemen, ’69-től gyermekszakorvos, ’85-től neonatológus szakorvos vagyok. Először a hatvani, majd a gyöngyösi kórház gyerekosztályán, aztán 1974 és ’76 között Törökbálinton dolgoztam. 1974 és ’85 között a Semmelweis Egyetem II. számú Nőgyógyászati és Szülészeti Klinikáján voltam neonatológus, 1979 és ’81 között Líbiában tevékenykedtem a taojurai kórház gyerekosztályán, ’85-től a Kútvölgyi úti kórházban, 2010-től pedig a Maternity csapatát erősítem.

A neonatológiát abszolút szívügyemnek mondhatom, ezért foglalkozom vele több mint harminc éve. A Líbiában töltött évek igen meghatározók voltak számomra orvosként, rengeteget tanultam ott, olyan betegségekkel találkoztam, amik itthon nem igazán fordulnak elő. Fontos állomása volt ez a szakmai pályafutásomnak.

Hivatásom választásában szerepet játszott egy személyes élményem: 12 éves koromban vírusos agyhártyagyulladással feküdtem a Szent János Kórházban, és az orvosaimtól kapott ellátás olyan meghatározó volt, hogy úgy döntöttem, én is ezzel foglalkozom majd.

Szabadidőmben szívesen látogatok el operaelőadásokra vagy hallgatok zenét, emellett igen fontos szerepet játszik az életemben a sport: a Magyar Orvos Teniszezők Világbajnokságain játékosként és szervezőként is részt veszek.

Dr. Pétsch Endre Maternity csecsemő- és gyermekgyógyász
X