Scroll Top

Dr. Némedi Mária

Dr.Némedi Mária_új

Dr. Némedi Mária

Több, mint 45 évvel ezelőtt végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, majd gyermekgyógyászati szakvizsgámat követően, 1986-ban az országban elsők között szakvizsgáztam neonatológiából. Az ELTE-n jogi és egészségügyi menedzsment, a Szegedi Gazdaságtudományi Egyetemen pénzügyi menedzsment diplomát szereztem, mindeközben orvosként folyamatosan fejlesztettem szakmai tudásomat.

Szakmai pályámban meghatározó, Alma Mater szerepet tölt be a Szolnok megyei Hetényi Géza Kórház, ahol 33 évet dolgoztam. Kezdő orvostól az osztályvezető főorvoson át a felső vezetői munkakörig végigjártam a lépcsőfokokat, így aktív részese lehettem a kórház, a gyermekosztály, az újszülött ellátás, és a megyei gyermek ellátás folyamatos fejlődésének. A fő ,,szerelmemet”, az újszülöttek ellátását közép- és felsővezetői állásaim (Jávorszky Ödön Kórház, Flór Ferenc Kórház) során sem mellőztem, és a bababarát kórházak (Szolnok, Vác, Kistarcsa) bővítésében végig vezető szerepet vállaltam.

Szakmai pályámat, mint a gyermekgyógyászat egészét, a preventív szemlélet határozza meg. Kiemelkedően fontosnak tartom a jövő nemzedék egészségének megalapozását, ezért vagyok elkötelezett híve a családbarát újszülött ellátásnak, a természetes táplálásnak, és a szoptatásnak. Megtisztelő öröm számomra, hogy ezzel a gondolkodásommal részt vehetek a Maternity családközpontú csapatának munkájában. Bízom benne, hogy munkámmal gyarapíthatom a Klinika elégedett pácienseinek, családjainak táborát. Számomra is legfontosabb bázis a családom: férjem, fiaim, menyeim, unokáim. Szabadidőm elsősorban az övék. Szeretek utazni, embereket, országokat megismerni, szeretek olvasni, és szeretem a tartalmas filmeket, színdarabokat.

X