Scroll Top

Dr. Lintner Balázs

Dr. Lintner Balázs

Dr. Lintner Balázs

Az orvosi egyetemet 2000-ben végeztem el, utána a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán dolgoztam, ott szereztem a szakvizsgámat szülészet-nőgyógyászatból. Egy német állami ösztöndíjjal egy évet töltöttem kint Németországban egy onkológiai centrumban, így lett az egyik fő „vonal” számomra a nőgyógyászati-onkológiai sebészet. 2015-ben csináltam nőgyógyászati daganatsebészeti szakvizsgát, egyik fő profilom tehát a műtéti terület.

A szakvizsgát követően az Országos Onkológiai Intézetben dolgoztam másfél évig, aztán operáltam a Dél-pesti Kórházban, a II-es nőin, most pedig az „egyesített” női klinikán vezetem az onkológiai profilt egy kisebb csapattal. Az Európai Onkológiai Társaság tagjaként rendszeresen részt veszek tanfolyamokon, workshopokon. Fontosnak tartom a folyamatos szakmai fejlődést.

Eredetileg plasztikai sebész szerettem volna lenni, aztán ez máshogy alakult. Édesapám is szülész-nőgyógyász, így valamelyest ez is befolyásolta a döntésemet, amit persze egyáltalán nem bántam meg. Végül a sebészeti vonal is erőteljesen megmaradt. Minden nőgyógyászati műtét, minden operatív megoldás érdekel, ez a terület áll hozzám a legközelebb, leginkább ezt szeretem csinálni. Úgy érzem, ezekkel a műtétekkel tényleg segíteni tudok a hozzám forduló pácienseknek, javítani, változtatni tudok az életminőségükön. Az eredményes beavatkozások sikerélményei nagyon sokat jelentenek számomra, mindig nagyon jóleső érzés, ha ilyen módon meg tudunk oldani egy fennálló problémát.

Ha van rá időm, annyit sportolok, amennyit csak tudok. Ez így elég sarkítottan hangzik, de számomra tényleg nagyon fontos, hiszen rendkívül feszített tempóban dolgozom, így szükségem van valamire, ami oldja a stresszt. A két kedvenc sportom a tenisz és a vízilabda.


X