Scroll Top

Dr. Abkarovics Géza

Dr. Abkarovics Géza szüész-nőgyógyász

Dr. Abkarovics Géza

1994-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, 1999-ben szakvizsgáztam szülészet-nőgyógyászatból és 2006-ban – Anesztézia és Intenzív terápia tantárgyból, majd 13 éven keresztül dolgoztam Budapesten a Péterfy Sándor utcai Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán.

Ezután 5 évet töltöttem el Norvégiában, a Stord Hospital urogynekologiai profilú osztályán, ahol speciális ismereteket szereztem különböző típusú nőgyógyászati prolapsusok rekonstrukciójában és vizeletinkontinencia kezelésében/ megoldásában.

2012-ben megpályáztam és elnyertem a Bergeni Egyetem (Haukeland University Hospital, Norway) Szülészeti-Nőgyógyászati Klinikájának urogynekologiai részlegvezetői státuszát. Ez az egyetemi klinika egyben regionális onkológiai és szülészeti patológiai központ is, ahol évente körülbelül 5.500 szülés zajlik. Itt lehetőségem volt megtanulni és elsajátítani az Európa más részén már nem divatos szülészeti eljárásokat, mint például „faros” szülés, ikerszülés levezetése, szülészeti fogó alkalmazása.

A fiatal orvosok oktatása, és a kezdő szakorvosok továbbképzése szintén fontos részét képezte a klinikai munkámnak.

2013-ban a DaVinci robot műtéti technika elsajátítása céljából az ugyancsak norvég Telemark Kórházzal szerződtem. Itt szintén az urogynekológiai részleget vezettem, miközben megszereztem a DaVinci robotsebész licenst.

Speciális végzettségeim közé tartozik a teljeskörű női vizeletinkontinencia kivizsgálása, konzervatív- és műtéti kezelése, a különböző fokú és típusú nőgyógyászati prolapszusok kezelése, különös tekintettel a „hálós” megoldásokra.

A külföldön eltöltött évek alatt magas fokú jártasságot szereztem a laporoszkópos műtéti technikában.

Ezenkívül „B” fokozatú szülészeti és nőgyógyászati ultrahang képesítéssel rendelkezem, valamint az IOTA licensel.

Jelenleg a következő orvosi társaságok aktív tagja vagyok:
Norwegian Medical Chamber
Swedish Medical Chamber
Norwegian Society for Diagnostic Ultrasound in Medicine
AAGL (Advancing Minimally Invasive Gynaecology Worldwide
ICS (International Continence Society)
IUGA (International Urogynecological Association)
Magyar Orvosi Kamara
Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság
Magyar Nőorvos Társaság
Magyar Menopausa Társaság
Magyar Szülészeti Nőgyógyászati Ultrahang Társaság

 

A Skandinaviában eltöltött sok év megerősítette és elmélyítette bennem azt a szemléletet, amit mindig is helyesnek éreztem, nevezetesen, hogy az orvos és páciense egyenrangú partnerek, akik közösen dolgoznak egy cél érdekében, legyen az a terhességgondozása, szülés vagy betegség gyógyítása, műtét. Ezt a hozzáállást igyekszem továbbadni a fiatal kollégáknak is.

A hivatásom mellett a családom: feleségem, két belevaló, vagány kisfiam, édesanyám és a testvérem, illetve családja adja a legnagyobb örömet. Kiterjedt, a világ minden részén élő baráti köröm is igen fontos szerepet játszik az életemben. Kedvenc sportom a tenisz. Anyanyelvi szinten beszélek oroszul, ukránul, felsőfokon norvégül, középfokon svédül és angolul.

Cikkei, írásai

X