Scroll Top

Dr. Hupuczi Petronella PhD

Dr. Hupuczi Petronella PhD

A Debreceni Orvostudományi Egyetem elvégzése után a Semmelweis Egyetem I. Sz Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján kezdtem el dolgozni. Papp Zoltán Professzor úr vezetése alatt az intézmény ekkor élte fénykorát, egy nagyon komoly szellemi műhelybe csöppentem. A legtöbbet dolgozó szülészeti klinika voltunk az országban, így óriási gyakorlatra tettem szert az ott töltött évek alatt, emellett a kollégák egymásra is inspirálóan hatottak. Rengeteg kongresszuson vettünk részt és mi is sokat szerveztünk, nagyon intenzív tudományos élet folyt ott, az egyetem és a város egyik legszebb, legjobb klinikájává fejlődtünk: az oktatás, a tudomány és a gyógyítás terén is kiemelkedtünk. Úgy gondolom, kiemelten fontos fiatal orvosként, milyen szellemi közegbe kerül valaki. Ebben a tekintetben nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy annak idején a Baross Utcai Klinikán kezdhettem el dolgozni.

Papp Zoltán Professzor úr nyugdíjba vonulása után megalapította a Maternity Magánklinikát, azóta én is itt dolgozom és itt igyekszünk tovább vinni az általa megalapozott és elkezdett munkát, szellemi műhelyt.

Azért szeretem nagyon a hivatásomat, mert az aneszteziológia-intenzív terápia szélesebb látókört, az orvoslásra való nagyobb rálátást, emellett pedig gyors döntéshozatali mechanizmust igényel. A szülészet szintén megköveteli a gyors reakciókat, váratlan, akut helyzetek, kiszámíthatatlanság jellemzi. Amit teszünk, arról azonnal visszajelzést kapunk, két életért felelünk minden pillanatban. Folyamatos kihívás ez, amit én nagyon élvezek és szeretek, rendkívül izgalmas és szép feladatnak tartom és szívügyemnek tekintem.

Sok olyan házaspárral találkozom, akik számára a várandósság, a szülés nem úgy alakul, ahogyan megálmodták, váratlan, nemkívánatos eseményekkel kell szembenézniük. Az ilyen kóros, veszélyeztetett terhességek tudományos érdeklődésem központjában állnak, ezen várandósságok menedzselése, utókezelése és gondozása nagyon közel áll hozzám mind emberi, mind szakmai tekintetben.

Szabadidőmet természetesen a családommal töltöm, szeretek olvasni és utazni, emellett fontos számomra a mozgás, heti 4-5 alkalommal sportolok.

 

X