Dr. Hupuczi Petronella PhD

Nap
Rendelési idő
Hétfő 10:00-13:00, 14:00-16:00

Dr. Hupuczi Petronella PhD

Hatodéves szigorlóként a szülészet-nőgyógyászat gyakorlatot Budapesten töltöttem Papp Zoltán professzor klinikáján. Nagyon jól éreztem magam ez idő alatt, ezért a gyakorlat végén jeleztem a Professzor úrnak, hogy a végzés után szívesen dolgoznék ott. Ekkor ő megkérdezte, milyen orvos szeretnék lenni. Nagyon meglepődött, hogy a szülészet-nőgyógyászat, a neonatológia és az aneszteziológia közül én az utolsót választottam, de örült a döntésemnek.

A végzés után elkezdtem a klinikán dolgozni és egy nagyon komoly szellemi műhelybe csöppentem. A Professzor úr vezetése alatt az intézmény ekkor élte fénykorát. Rengeteg kongresszuson vettünk részt és mi is sokat szerveztünk, nagyon intenzív tudományos élet folyt ott, az egyetem és a város egyik legszebb, legjobb klinikájává fejlődtünk: az oktatás, a tudomány és a gyógyítás terén is kiemelkedtünk, a legtöbbet dolgozó szülészeti klinika voltunk az országban és óriási gyakorlatra tettünk szert az ott töltött évek alatt, emellett egymásra is inspirálóan hatottunk. Úgy gondolom, kiemelten fontos fiatal orvosként, milyen szellemi közegbe kerül valaki. Ebben a tekintetben nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy annak idején a klinikán kezdhettem el dolgozni. A Professzor úr mindannyiunk tudományos érdeklődését támogatta, rengeteg segítséget, iránymutatást kaptunk tőle, sokat tanulhattunk és sok lehetőséget kaptunk általa.

Mielőtt elkezdtem ezzel foglalkozni, a szülészeti anesztézia nem volt olyan „felkapott”, jól dokumentált terület itthon. Számos kongresszuson vettem részt, sokat publikáltunk ebben a témakörben, ennek köszönhetően a terület egyik szakértője lettem az országban. A Professzor úr nyugdíjba vonulása után megalapította a Maternity Magánklinikát, azóta én is itt dolgozom és itt igyekszünk tovább vinni az általa megalapozott és elkezdett munkát, szellemi műhelyet. Továbbra is ugyanolyan örömmel és elhivatottsággal végzem a munkámat, egyre több szakmai társaságban, kollégiumban töltök be vezető szerepet.

Azért szeretem nagyon a hivatásomat, mert az aneszteziológia-intenzív terápia szélesebb látókört, az orvoslásra való nagyobb rálátást, emellett pedig gyors döntéshozatali mechanizmust igényel. A szülészet szintén megköveteli a gyors reakciókat, váratlan, akut helyzetek, kiszámíthatatlanság jellemzi. Amit teszünk, arról azonnal visszajelzést kapunk, két életért felelünk minden pillanatban. Folyamatos kihívás ez, amit én nagyon élvezek és szeretek, rendkívül izgalmas és szép feladatnak tartom és szívügyemnek tekintem.

Sok olyan házaspárral találkozom, akik számára a várandósság, a szülés nem úgy alakul, ahogyan megálmodták, váratlan, nemkívánatos eseményekkel kell szembenézniük. Az ilyen kóros, veszélyeztetett terhességek tudományos érdeklődésem központjában állnak, ezen várandósságok menedzselése, utókezelése és gondozása nagyon közel áll hozzám mind emberi, mind szakmai tekintetben.

Szabadidőmet természetesen a családommal töltöm, szeretek olvasni és utazni, emellett fontos számomra a mozgás, heti 4-5 alkalommal sportolok.

X