phone-iconRendelő - Királyhágó: +36 1 213 4222

phone-iconFekvőbeteg osztály - Kútvölgyi: +36 1 213 4220

phone-iconÜgyelet (19:00 - 07:00): +36 20 825 0840

email-iconE-mail: info@maternity.hu

instagram.com/maternityclinicbudapest

Kedves Édesanyák!

Ezt a tájékoztatót azért állítottuk össze, hogy megkönnyítsük kórházi tartózkodását és zavartalanabbá tehessük a szülés és az első napok élményét. Kérjük olvassa el figyelmesen. Köszönjük!

Szerződéskötés

Kérjük, hogy a szülési szerződés megkötésére lehetőség szerint a várandósság 35 hete körül kerüljön sor. Ekkor van lehetőség átbeszélni az önök kérdéseit, és az egyéb tudnivalókat. Lehetséges, hogy amikor szülni jön, erre már nem lesz idő, illetve a nagy izgalomban már nem tudják nyugodtan átolvasni a szerződés szövegét.

Érkezés hüvelyi szülés esetében

Ha úgy érzi, hogy a szülés megindult, kérjük mihamarabb jöjjön be Klinikánkra. Abban az esetben is fáradjon be hozzánk, ha bizonytalan a szülés megindulását illetően. Nálunk mindig van orvos, szülésznő, akik ellenőrizni tudják az Ön állapotát. Érkezés előtt klinikánkat nem kell értesíteniük. Viszont ha van választott szülésznője, kérjük, hogy őt még otthonról való elindulása előtt telefonon értesítse, hogy Önnel együtt tudjon érkezni a Klinikára és végig tudja kísérni Önt a szülés teljes folyamatán. Orvosának értesítése megegyezés szerint történik. Amennyiben az orvos úgy kéri, őt is hívja fel induláskor. Ellenkező esetben klinikára érkezése után mi értesítjük őt.

A klinikára érkezhet saját autóval vagy mentővel is. Kérjük a védőnőtől kapott Várandósgondozási könyv 2. oldalán szereplő, a szülés helyét megjelelő rovatot orvosával, vagy a recepción dolgozó kollégákkal pecsételtesse le és írassa be a Maternity Magánklinikát. Ebben az esetben, leszámítva a közvetlen életveszélyt, a mentő Klinikánkra fogja Önt szállítani. Kérjük, hogy ha erős vérzést tapasztal, feltétlenül hívjon mentőt!

Az épület előtt levő ingyenes parkolót használhatják. Azonban felhívjuk figyelmüket, hogy a parkoló nem őrzött, ezért értékeket, iratokat még rövid időre se hagyjanak az autóban.

Érkezés tervezett császármetszés esetében

Az orvosával megbeszélt napon, reggel 7 órakor várjuk Önt klinikánkon. Az épület előtt lévő ingyenes parkolót használhatják. A korai érkezés előnye, hogy még biztosan van hely a parkolóban.

Kérjük a műtét előtti napon könnyen emészthető ételeket egyen és sok folyadékot igyon. Kérjük éhgyomorral érkezzen. Ezt azt jelenti, hogy a műtét előtti este még ehet és ihat. A műtét reggelén 6 órakor 1 pohár vizet ihat (2 dl).

Felétlenül tájékoztassa orvosát, aneszteziológusát a rendszeresen szedett gyógyszereiről. Ha az orvos másképpen nem rendeli, akkor ezeket reggel kevés vízzel vegye be.

Kérjük a műtét előtt, ha lehetséges, távolítsa el a testékszereket. Amennyiben ez nem lehetséges, ezt jelezze a klinika személyzetének.

Kérjük ne felejtse el magával hozni a következőket:

 • személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya
 • házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat
 • a várandósgondozás alatt keletkezett összes orvosi lelet, vizsgálati eredmény
 • neszesszer, tisztálkodási szerek
 • édesapának pizsama, ha szeretne itt aludni
 • egy öltözet ruha az újszülött számára, amelyben majd hazaviszik őt.

Klinikánkon biztosítjuk Önnek, és az Önnel érkező hozzátartozónak, ezért nem kell hoznia:

 • törölköző
 • köntös
 • textilpapucs
 • evőeszköz, pohár
 • élelmiszer
 • édesanyának: hálóing, mellszívó
 • az újszülött számára: ruha, pelenka, csecsemőápolási szerek (popsi törlő, popsi kenőcs…stb.), légzésfigyelő

Természetesen használhatja a saját holmiját is, ha az kényelmesebb Önnek. Egyedül a szülés folyamán kérjük, hogy édesanya a kórházi hálóinget, édesapa, vagy a szülésnél jelen levő más hozzátartozó a Klinika által biztosított kék steril ruhát viselje.

A családi szobában hűtőszekrény áll rendelkezésére. Kérjük, hogy császármetszés után kérdezze meg a nővéreket arról, hogy milyen otthonról hozott ételt fogyaszthat.

A klinikán ingyenes WIFI áll rendelkezésére.

Klinikánkon való tartózkodás

Szülés után családi szobában kerülnek elhelyezésre. Ez azt jelenti, hogy az édesanya és az édesapa együtt tud maradni és együtt tudja megélni az első napokat.

Minden nap 9-10 között van vizit az édesanya számára. Az újszülött állapotának ellenőrzése a délelőtt folyamán, a szoptatáshoz igazodva történik. A viziteknél az orvos megy be a szobába, nem az újszülöttet hozzák ki onnan. Így napi kapcsolatban lehetnek a neonatológussal (=újszülöttgyógyásszal) is.

Ha bármire szükségük lenne, az ágynál elhelyezett nővérhívóval, vagy a nővérszobában tudják jelezni.

Étkezést 2 felnőtt számára, napi háromszor biztosítunk. Ha valamilyen ételallergiája, vagy különleges kérése lenne (pl. vegetáriánus), kérjük érkezéskor jelezze.

Ittlétük alatt megkeresi Önt kolléganőnk, aki felveszi az adatokat és elindítja az anyakönyvezés folyamatát.

A látogatást nem korlátozzuk, bárki, bármilyen időtartamban látogathatja Önöket, úgy, ahogy Önöknek ez elfogadható.

Az újszülött-ellátásban a csecsemős nővérektől kérhetnek segítséget. Ittlétük alatt mellszívót, légzésfigyelőt biztosítunk. Kolléganőink készséggel megmutatják a mellre helyezést, pelenkázást. A második napon sor kerül az újszülött fürdetésére, amely a szobában, Önökkel együtt történik.

Klinikánk támogatja és segíti a szoptatást. Folyamatosan ellenőrizzük az újszülött állapotát. Ha olyan tüneteket vagy laboratóriumi értékeket találunk, amelyek arra utalnak, hogy a tej mennyisége nem elegendő, akkor tanácsokkal látjuk el. Elképzelhető, hogy az újszülött érdekében átmenetileg, a tejbeindulásig, pótlást fogunk javasolni. Az ehhez szükséges anyagokat és felszerelést biztosítjuk.

Távozás

Az alap szülési csomagban 2, az exkluzív csomag 3 éjszakát tartalmaz. Az éjszakákat úgy számoljuk, hogy ha este 6 után szül, akkor az még a „nulladik”, a következő lesz az első éjszaka. További tartózkodásra is van lehetőség plusz díjazás ellenében, ez akár az önök kívánságára, akár orvosi javaslatra történik. Ha gyermekük kisebb súllyal vagy a 37. hetet megelőzően született, nagyobb eséllyel lesz szükség egy vagy két további éjszakára. Ha saját kérésükre döntenek a maradás mellett, az ezirányú szándékukat kérjük legkésőbb az eredeti távozás napjának reggelén jelezzék. Távozás napján kérjük 11-ig hagyják el a szobát, hogy az Önök után érkező családoknak is helyet tudjunk biztosítani. A plusz éjszaka ára 60.000 Ft. függetlenül a maradás okától.

Távozás előtt megkapják az újszülött zárójelentését, a szerződés egy példányát, az édesanya zárójelentését, a szükséges recepteket, mind saját maguk, mind az újszülöttek részére.

A fizetésre a recepciónál van lehetőség. A szerződéskötéskor részletes tájékoztatást kap a fizetés feltételeiről.

További teendők

A varratszedést a szülési csomag tartalmazza. Ennek és a kontrollvizsgálatnak az időpontját orvosával beszélje meg.

Az újszülött és az édesanya kontrollvizsgálatának árát a szülési csomag nem tartalmazza.

Klinikánk hivatalból értesíti az Önök tartózkodási helye szerint illetékes védőnőt, de kérjük Önök is lépjenek kapcsolatba vele, hogy minél hamarabb tudomást szerezzen a szülésről és a hazaérkezésükről. Kérjük külön értesítsék gyermekorvosukat is, ha nem a körzet szerintit választották.

Az anyakönyvi kivonat elkészültéről értesítjük Önöket. Az adatfelvételkor megbeszéltek szerint az anyakönyv klinikánk 5. emeleti recepcióján átvehető vagy kérésére postázzuk. Ha igényeltek személyi igazolványt az újszülöttnek és nem a fotósunkkal készíttetik el hozzá a fényképet, akkor kérjük gondoskodjanak róla, hogy a szabvány méretű és formátumú igazolványkép foto minőségben kinyomtatva vagy előhívva a szülést követő 3 héten belül eljusson Klinikánkra. Enélkül nem lehetséges a személyi igazolvány kérelem kezdeményezése.

Az újszülött többi iratát (lakcímkártya, TAJ kártya, adókártya) magyar állampolgárok esetében a hivatalok automatikusan kézbesítik az édesanya szülés napján érvényes állandó lakcímére, amely egyben az újszülött első lakcíme is.

Köszönettel:
a Maternity Szülészeti és Nőgyógyászati Magánklinika

Időpontfoglalás

Időpont foglaláshoz, kérem adja meg adatait és kollégáink munkaidőben 1 munkanapon belül pontosítják Önnel az időpontot vagy küldjön emailt.

Sürgős esetben a telefonos időpont-egyeztetés lehetőségét biztosítjuk.

Eseménynaptár

A várandós nők és gyermekeik mindenek előtt