Prof. Dr. Horváth Csaba

Prof. Dr. Horváth Csaba

1978-ban végeztem a Semmelweis Egyetemen, belgyógyász és endokrinológus szakképzettségem van. Van egy akadémiai nagydoktori és egy PhD fokozatom, jelenleg egyetemi tanár vagyok.

Az általános belgyógyászaton és endokrinológián belül mindennel foglalkozom, kiemelten – de nem „rovására” a többi területnek – a kalcium- és csontanyagcserével, illetve a vesekőbetegek anyagcsereproblémáinak, az újra és újra kialakuló vesekő hátterének kérdéskörét is kutatom munkacsoportommal.

Orvosként számos meghatározó pillanatban van részem. Évekkel ezelőtt érkezett hozzám egy kismama rendkívül magas kalciumszinttel, mely az ő és leendő gyermeke életére is fenyegetést jelentett. Sikerült a probléma hátterét feltárnom, egy nagyon egyedi, különleges eltérésre bukkantam, amely a hiperkalcémiát okozta. Ez a történet szakmailag és emberileg is nagyon sokat jelent nekem, mert egy nagyon különleges, egyedi eredetű problémával álltunk szemben és megoldottuk, emellett sikerült a speciális módon veszélyeztett várandósságot végiggondozi egy gyönyörű, egészséges baba születéséig.

Szabadidőmet legszívesebben a természetben töltöm, nagyon szeretem a vizeket, a növényeket, az állatokat. Kikapcsolódást jelent még számomra az olvasás is, kedvelem a szépirodalmat, a verseket.

Maternity logó
Nap
Rendelési idő
Csütörtök (változó) 16:30 – 18:30
X