Scroll Top

Dr. Telcs Borbála

Maternity logó

Dr. telcs borbála

2005-ban diplomáztam a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Ezt követően az egyetem gyermekgyógyász szakképzésében vettem részt, és ezzel párhuzamosan felnőtt mentőorvosként is dolgoztam Budapesten. 2011-ben kerültem a Szt. Margit Kórház Fejlődésneurológiai Osztályára, itt szereztem gyakorlatot a csecsemők és kisdedek fejlődésmenetének átfogó vizsgálatában. 2011-ben csecsemő és gyermekgyógyászatból, 2014-ben gyermekneurológiából tettem szakvizsgát.

Az elmúlt évek során megismertem a fejlődésneurológia terén elérhető kezelési, fejlesztési módszereket, hogy széles palettáról és személyre szabott javaslatot tudjak tenni, ha szükség van rá. Szeretek együtt dolgozni a társszakmákkal (pl. gyógytornász, pszichológus, szoptatási tanácsadó), mert mindannyian egy kicsit más szemszögből látjuk ugyanazt a kérdést, együtt jobban tudunk segíteni egy probléma megoldásában.

Az orvosszakmai részletek alapos feltárása, a pontos diagnosztizálás mellett fontosnak tartom, hogy az egész család legyen látótérben. A kisbaba születése olyan időszak a családok életében, amikor számos olyan téma is előkerül a találkozás során, amely nem igényel további vizsgálatot vagy kezelést, inkább értő figyelmet, támogató, megerősítő visszajelzést, személyre szabott tanácsadást. A családokkal való találkozás során a perinatális szaktanácsadói végzettségem is segít ebben a szemléletben figyelni, vizsgálni, megérteni és összegezni, hogy hogyan lehet segíteni a kisbabájukkal kapcsolatban felmerülő kérdésekben.

Kétgyermekes édesanyaként nemcsak szakmai oldalról, de szülőként is ismerem és átérzem, hogy a kisgyerekes lét mennyi kérdést vet fel és mennyi kihívást jelent nap mint nap.

Nap
Rendelési idő
Szerda 10:00-13:00 (kéthetente)
X