Dr. Szigeti János

Dr. Szigeti János

1990-ben szereztem diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, 1994-ben szakvizsgáztam aneszteziológia-intenzív betegellátásból, a Maternity Magánklinikán 2016 óta dolgozom. Hatodéves koromban nagy érdeklődést mutattam a mentőtiszti szolgálat iránt: mind a hangulata, mind pedig az alapvető életfunkciók felügyeletbiztosításának különféle – nem csak gyógyszeres – technikái, lehetőségei miatt. Láttam azonban a mentőzésben korlátokat is, hiszen amint a mentőtiszt látóteréből kikerül a beteg, nem tudja a sorsát nyomon követni, nem látja pontosan saját munkájának hosszú távú eredményeit. Ezek miatt sejlett fel bennem az intenzív betegellátás, melynek eleinte csak „velejárója” volt az anesztézia, amit aztán ugyanúgy megszerettem és elhivatottan végzek is a mai napig.

Egyik elég emlékezetes élményem egy háziorvosi ügyelethez kötődik, amikor is kihívtak valakihez. A helyszínre megérkezve becsöngettem, késve nyitott ajtót egy fiatal lány, akinek édesanyja a klinikai halál állapotában feküdt a lakásban. Gyorsan kellett cselekedni: orvosi eszközök nélkül elindítottunk egy újraélesztést, amely szerencsére sikeres volt. Ezután a hölgy arra az osztályra került, ahol én osztályos orvosaként követhettem végig a felépülését, hogy aztán teljesen gyógyult állapotában tudjunk elköszönni egymástól. Több szempontból is fontos emlék ez számomra: részese voltam a probléma „nulladik” pillanatának és nyomon követhettem a gyógyulást a kórházból való kiengedésig, emellett jó volt megélni azt is, ahogyan az anyuka fiatal lánya megőrizte lélekjelenlétét és együttműködött velem az újraélesztés során.

Úgy gondolom, hogy csakúgy, mint a munkámnak, a szabadidőmnek is fontos része az adrenalin: kedvelt időtöltéseim közé tartozik a hegymászás, a via ferrata, szeretek evezni, raftingolni is. Jólesik, ha egyszerre élvezhetem a természetet és az aktív testmozgást, hegyen, vízen, biciklin is megtalálom az örömöt, a kikapcsolódást.

Dr. Szigeti János Maternity aneszteziológus
Nap
Rendelési idő
Szerda 11:00 – 14:00
X