Scroll Top

Dr. Rigó Barbara

Dr. Rigó Barbara Maternity szülész-nőgyógyász
Nap
Rendelési idő
Kedd 9:00 – 15:00
Szerda 9:00 – 15:00

Dr. Rigó Barbara

2004-ben fejeztem be az egyetemet Budapesten. Már 2002 óta bejártam az I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikára, ahol Dr. Hupuczi Petronella és Dr. Papp Zoltán professzor úr mellett dolgoztam. Sokrétű, összetett szakmát képzeltem el magamnak, amelynek van operatív oldala. Szerettem volna gyerekekkel foglalkozni, kapcsolatban maradni a páciensekkel, olyan életszakaszukban részt venni, melyet sikerélmények kísérnek. Fontos volt számomra az is, hogy anyaként is megtaláljam majd a helyemet a hivatásomban, így szinte egyértelmű volt, hogy a szülészet-nőgyógyászatot választom.

Kedvelt területeim közé tartozik az ultrahang, a műtétek, a meddőség kérdése és az ezzel kapcsolatos kihívás, a problémamegoldás, hogy segíteni tudjak utat találni a meddő pároknak, emellett magát a szülészetet is szívügyemnek érzem. A mai napig nagyon jó érzés ott állni, amikor világra jön egy kisbaba, és amióta nekem is gyerekeim vannak, még inkább átérzem ezeket az örömteli pillanatokat.

Még szakmai pályafutásom elején jártam, amikor egy középiskolás osztálytársnőm felkeresett hathetes kismamaként. Sok szülést vezettem már ekkor, de ő volt az első, aki azt szerette volna, hogy gondozzam végig a várandósságát. Nálam született meg a gyönyörű kisfia, akivel a mai napig tartom a kapcsolatot. Olyan pozitív élmény volt ez akkor számomra, hogy máig nagyon szívesen emlékszem vissza rá, és minden páciens, aki megtisztel a bizalmával és akinek valamilyen módon segíteni tudok, ugyanilyen fontos számomra.

Cikkei, írásai

X