Dr. Lukács Krisztina

Dr. Lukács Krisztina

Orvosi tanulmányaimat Debrecenben végeztem. A tudományos fokozatot Budapesten csináltam, genetikából és endokrinológiából, aztán diabetológiából, végül pedig klinikai genetikából szakvizsgáztam. Mindig olyan szakmát szerettem volna, ahol egyszerre végezhetek tudományos munkát és foglalkozhatok emberekkel, így választottam a gyógyítást hivatásomnak.

Cukorbeteggondozást végzek és klinikai genetikus vagyok, így kiemelt szívügyeim között is megtaláltam a metszéspontot: már a PhD alatt foglalkoztam a diabétesz genetikájával, a különböző cukorbetegségtípusok genetikai hátterével, tudományos munkám kiemelt témája ez a mai napig.

2013 novemberében az IDF (International Diabetes Federation) európai szervezetének legjobb kutatójává választottak, az elismerést Brüsszelben az Európai Parlamentben vehettem át. Rendkívül fontos és meghatározó élmény volt ez számomra orvosként, nagyon szívesen emlékszem vissza rá.

Szabadidőmben leginkább utazni, kirándulni szeretek, ha tehetem, így kapcsolódom ki.

Dr. Lukács Krisztina Maternity belgyógyász
Nap
Rendelési idő
Kedd 13:00 – 15:00

Cikkei, írásai

PCOS

A PCOS okozta jellegzetes tünetekről és a betegséggel való együttélésről Dr. Lukács Krisztina belgyógyász, diabetológus szakorvost kérdeztük: Mit is jelent pontosan a…

X