Dr. Benkovics Júlia

Dr. Benkovics Júlia

2013-ban végeztem a Semmelweis Egyetemen, azóta főállásban a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban dolgozom. Nagy családból jövök, négy testvérem van, így szinte mindig voltak körülöttem kismamák, kisbabák, ez az egyik oka annak, hogy ezt a hivatást választottam és szülész-nőgyógyász lettem.

Hivatásomon belül a szívügyemnek tekintem a szülészet és a pszichológia kapcsolatát. Nagyon közel áll hozzám a prevenció, a prekoncepcionális gondozás. Kiemelten fontos számomra az orvosok és pácienseik közötti kommunikáció, mindig törekszem az egyértelmű, érthető fogalmazásmódra, hogy a rendeléseken hétköznapi, közvetlen beszélgetések keretein belül vitathassuk meg a felmerülő kérdéseket, problémákat. Szinte minden orvosi pillanatomra nagyon szívesen emlékszem vissza, úgy gondolom, minden egyes ember, minden páciens külön történet, minden várandósság és szülés az elejétől a végéig megható, érdekes és szép élmény szülész-nőgyógyászként.

A férjem szintén nőgyógyász, így szabadidőnket szívesen fordítjuk arra, hogy fejlesszük, képezzük magunkat. Gyakran látogatunk el a pszichoszomatika és a szülés, szülészet kapcsolatával foglalkozó kongresszusokra, előadásokra, emellett szeretünk sportolni, kirándulni, színházba járni.

Maternity logó
Nap
Rendelési idő
Hétfő 16:00 – 19:00

Cikkei, írásai

X