Dr. Bakos Marcell

Dr. Bakos Marcell

Már nagyon korán lenyűgözött a női test és a ciklus összetettsége, aztán az egyetem alatt ez az érzés csak egyre biztosabb lett, erősödött. Azért választottam a szülészet-nőgyógyászatot, mert rendkívül összetett és változatos. Orvos és páciens között személyes kapcsolat alakulhat ki a rendeléseken. Az orvostudomány sokféle területének alapos ismeretére van szükség az osztályon zajló munkához, és operálásból is jeleskedni kell, hogy a legjobb ellátást biztosíthassuk a pácienseinknek.

Aztán mindig ott van a bónusz, ami a legcsodálatosabb dolog sokak életében: a szülés. Igazán felemelő érzés, ha az ember nap mint nap részese lehet ennek, ezért szerettem volna, hogy az én életemben is nagy szerepet kapjon.

A szülészet-nőgyógyászaton belül jelenleg a legtöbbet fogantatási nehezítettséggel küzdő párokkal foglalkozom. Sajnos a terület létjogosultsága mostanában egyre csak nő és nagyon sok tennivalónk van még, ezért én is folyamatosan tanulok, képzem magam.

Hivatásunk gyakorlása során szinte mindennaposak a meghatározó élmények, gyakran találkozunk olyan páciensekkel, akikkel aztán lesz egy-egy jó közös történetünk. Egy kismama páciensem már betöltötte az idejét, bizonytalan alhasi görcsökkel jött a kórházba. Megvizsgáltam és mondtam neki, hogy gyakorlatilag két nyomás és kint van a baba, ezen ő úgy meghökkent, hogy csak annyit tudott kérdezni: „Micsoda? Szülünk? Most?! De hát nem is fáj!” Végül nyomott kettőt, megszületett a kisbabája, de annyira nem terhelte meg a szülés, hogy még utána is jót tudtunk nevetni a felháborodásán. Ritka az ilyen adottság, de egy jó orvos-páciens kapcsolat mindig nagyon hatékony fájdalomcsillapító tud lenni.

Szabadidőmben szeretek sportolni. Futócsaládból származom, így ez adott volt, ehhez én hozzátettem még a teniszt. Ezen kívül szívesen énekelek (musical éneklést tanultam), néha pedig zenélünk a barátaimmal, gitáron, klarinéton játszom. Szeretem még a társasjátékokat és az azok alatt kialakuló beszélgetéseket is.

Dr. Bakos Marcell Maternity szülész-nőgyógyász
Nap
Rendelési idő
Hétfő 15:30 – 18:00
X