Pályázataink

Maternity Szülészeti és Nőgyógyászati Magánklinika pályázat

A Maternity Magánklinika egyik új szakterülete a jövőben a gyermek obezitológia. Az obezitológia rendelő megvalósítására és a magasszínvonalú vizsgálati gépek beszerzésére cégünk kutatás-fejlesztési pályázaton indult és nyert el támogatást.

A pályázatunk címe:

Új diagnosztika, terápia és vizsgáló egység kialakítása a gyermekkori elhízás (Obezitás) megelőzéshez, figyelembe véve a genetikai adottságokat és az életmód hatásait

Pályázati azonosító: KFI_16-1-2017-0343
MATERNITY Magánklinika Kft. részére megítélt támogatás: 245,89 millió Ft.
A támogatás mértéke: 53,96%
A fejlesztés várhatóan befejeződik: 2019.12.30.

A projekt rövid összefoglalása

A projekt során megvalósítandó diagnosztika és az ahhoz kapcsolódó terápia legfontosabb célja, hogy feltárja a gyermekkori elhízás genetikai, szervi és pszichológiai okait, és a megszerzett ismeret birtokában kidolgozza a legmegfelelőbb terápiás ellátást, amit prevencióban, alap és fekvőbeteg ellátás keretében lehet majd alkalmazni. A MATERNITY Magánklinika Kft. a projekt keretein belül a kóros jelenségeket megfelelő alapossággal feltáró diagnosztizáló rendszert fejleszt ki, amelyet az újonnan megvalósítandó TERCIER centrumban fog üzemeltetni. Metodológiai kutatás lényege, hogy egy átfogó diagnosztikai felületet alakítson ki az obezitás problémaköréhez, amely magában foglalja az általános belgyógyászati kivizsgálást, valamint kiemelten foglalkozik a főbb rizikófaktorok elemzésével (anyagcsere, kardiovaszkuláris, neuropátia, pszichológiai háttér stb.), továbbá e felületet összekapcsolja a klinikai eredményekkel és a genetikai platform vizsgálati eredményeivel. A kutatás kiterjed a kövérség kockázati elemzésére, a gyermekek állapotfelmérésére, a betegségek tüneteinek objektivitására és a kialakuló szövődmények nyomon követésére is. Ezáltal a projekt a kövérség kialakulásától a szövődmények kezeléséig magában foglalja a betegség teljes spektrumának gondozását. Ezen diagnosztikai kutatáson alapulhatnak az ellátási (terápiás) modellek attól függően, hogy preventív, vagy már kialakult kóros folyamattal kell számolni.

A 2018 és 2019 folyamán felépülő és beinduló obezitológiai rendelésről tájékoztatni fogjuk jelenlegi és leendő pácienseinket.

Maternity Magánklinika

X