Scroll Top

Fejlődésneurológia

Maternity belgyógyászat

fejlődésneurológia

A gyermekneurológiai rendelés keretében számos vizsgálatot végzünk a 0-3 éves korú gyermekek fejlődésneurológiai állapotának felmérésére. A korosztály mozgás – és értelmi fejlődésére fókuszálunk, valamint az ezzel kapcsolatos problémákra. Az alábbi vizsgálatok összetett képet alkotnak a gyermek fejlődésének állapotáról, és lehetővé teszik számunkra, hogy pontos diagnózist és terápiás javaslatokat adjunk a szülőknek a további lépésekről.

  • Izomtónus vizsgálata, hogy megállapítsuk, van-e valamilyen eltérés a gyermek izomzatában, lehet-e esetlegesen laza vagy feszes az izomzat.
  • Testtartás vizsgálata, hogy észlelünk-e bármilyen eltérést a normális testtartáshoz képest, ideértve például a ferde fejtartást vagy a törzs C tartást.
  • Aszimmetrikus vagy szokványostól eltérő, furcsa mozgások vizsgálata, amelyek segíthetnek az esetleges neurológiai problémák azonosításában.
  • Hallási vagy látási figyelem vizsgálata.
  • Viselkedésbeli eltérések vizsgálata, amelyek közé tartozik például a kifejezett sírás, az etetési nehézségek vagy az alvásproblémák, és ezek segítenek az esetleges neurológiai problémák korai azonosításában.
maternity_a4_logo-nagy-transparent2

DR. telcs borbála

Gyermekneurológus szakorvos

Rendelési idő
Szerda:  10:00-13:00
X