Covid-19 aktualitások

Tájékoztató pácienseinknek a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos óvintézkedésekről
2020. december 1.

A Maternity Magánklinika számára kiemelt fontosságú a hozzánk forduló páciensek és a dolgozóink egészsége és biztonsága, ezért kérjük az alábbi óvintézkedések figyelembevételét és betartását:

 1. Belépéskor mindenkinek az alábbiakat kell elvégeznie:
  hőmérsékletmérés
  kézfertőtlenítés
  maszk viselése – a klinika egész területén kötelező.
 2. Ha az alábbi tüneteket észlelik magukon vagy közeli hozzátartozójukon, tájékoztassák szakszemélyzetünket:
  láz,
  köhögés,
  torokfájás,
  légzési nehézség,
  gyengeség.
 3. Az ambulancián csak a pácienseink várakozhatnak, legalább 2 méter távolságot tartva helyezkedjenek el. Az édesapa (egy fő hozzátartozó) a szerződéskötésen és az alábbi ultrahangszűréseken vehet részt, kerülve az ambulancián történő várakozást: I. (12-13. hét), II. (18-22. hét), III. (30-31. hét), IV. (38-39. hét).
 4. A lifteket csak indokolt esetben használjuk, amikor csak lehet, a lépcsőt vegyük igénybe.
 5. A szülésre csak negatív COVID-19 PCR teszteredménnyel rendelkező egészséges, légúti tünetektől mentes, láztalan várandós páciens vehető fel.
 6. A szülőnőt a szülésre és a kórházi tartózkodásra egy fő hozzátartozó negatív PCR eredmény birtokában kísérheti, a higiénés szabályok betartásának figyelembevételével.
 7. A 2020. október 1-jétől műtétre érkező pácienseknek kötelező a COVID-19 PCR teszt elvégzése, valamint nyilatkozniuk kell arról, hogy tisztában vannak a járvány okozta kockázatokkal, megkapták a szükséges felvilágosítást és saját felelősségükre kérik a műtét elvégzését.
 8. Kérjük, fokozottan figyeljenek arra, hogy elkerüljék a tömegrendezvényeket, a tömegközlekedést, lehetőség szerint ne menjenek közösségbe, és ne találkozzanak potenciálisan fertőző/fertőzött személlyel!

Köszönjük, hogy a fentieket saját, környezetük és munkatársaink egészsége érdekében figyelembe veszik és betartják!

 

Dr. Hupuczi Petronella
klinika igazgató

 

X