Covid-19 aktualitások

Tájékoztató a Klinikánkon 2020. május 11-én életbelépő változásokról

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által 2020. május 1-jén kiadott „Az egészségügy újraindítása 2020. május 4-étől” című dokumentum szerint kiegészítve, az alábbi ellátásokat tudjuk biztosítani a Maternity Magánklinikán:

 • járóbeteg szakellátás (nőgyógyászat, gyermeknőgyógyászat, nőgyógyászati endokrinológia, várandósgondozás, gyermekgyógyászat),
 • továbbra is biztosítjuk várandósaink gondozását és fekvőbeteg ellátását,
 • orvosainkkal személyes találkozó nélküli, telefonos konzultáció lehetősége kerül bevezetésre, szabályos vizit keretein belül*,
 • COVID-19 átvitel szempontjából alacsony kockázatú, a páciens egészségügyi állapota szempontjából halaszthatatlan fekvőbeteg ellátások (kis-, közepes és nagyműtétek).

Halasztható nagyműtéteink újraindítását 2020. június hónaptól tervezzük, amennyiben nem emelkedik drasztikusan az országos esetszám vagy nem lesz érvényben ettől eltérő kormányrendelet.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Maternity Magánklinikán, az aktuális rendeleteket és irányelveket betartva az alábbi biztonsági intézkedéseket a védőoltás bevezetéséig (visszavonásig) tartjuk érvényben:

 • rendelőinkben és fekvőbeteg részlegünkön a szigorú higiénés szabályokat (betegtérben maszk viselése, gyakori kézfertőtlenítés, folyamatos fertőtlenítőszeres takarítás) és az előírt páciensforgalmat továbbra is betartjuk,
 • érkezéskor kötelező (szülés, császármetszés esetén hozzátartozónak is): testhőmérséklet mérése, higiénés kézfertőtlenítés, NNK által kiadott járványügyi kérdőív kitöltése, védőmaszk ellenőrzése,
 • várótermünkben legalább 1,5 méter távolságot tartva várakozhatnak pácienseink,
 • hozzátartozók a rendeléseket nem látogathatják, az ambulancia várótermében nem várakozhatnak, kiskorú pácienseink esetén egy fő (törvényes képviselő/szülő) lehet jelen,
 • fekvőbeteg osztályunkon továbbra is látogatási tilalom van,
 • elektív (előre egyeztetett időpontban végzett) fekvőbeteg beavatkozásokra érkező pácienseinknek osztályunkra történő felvételt megelőző 48-72 órán belül koronavírus teszt elvégzése kötelező, a beavatkozásokat negatív eredmény esetén áll módunkban elvégezni,
 • várandós pácienseink és velük a klinikán tartózkodó egy fő hozzátartozó részére, az utolsó trimeszteri laborvizsgálatokkal együtt történik a koronavírus teszt elvégzése, melyet a 35. hét helyett a 37. héten végzünk.

Részletekért és további információkért keresse kolléganőinket a +36 1 213 4220-as vagy +36 1 213 4222-es telefonszámokon.

* Szabályos vizit: A telefonos konzultációra a szokásos módon telefonon vagy a honlapon keresztül időpont foglalása szükséges. A vizit időpontjában klinikánk felhívja Önt az egyeztetett telefonszámon. A vizit során számítógépes rendszerünkben szabályos dokumentáció készül. A vizsgálat díját előre utalással kérjük rendezni az időpont-egyeztetést követő 24 órán belül. Az ambuláns lapot, a számlát és szükség esetén a receptet postai úton juttatjuk el Önhöz a megadott címre.

Budapest, 2020. május 9.

Dr. Hupuczi Petronella

       klinika igazgató

Kedves Pácienseink!

Pácienseink részére a Maternity Magánklinikán 2020.05.11-től az alábbiak szerint kezdetét veszi a koronavírus tesztek elvégzése.

Elektív (előre egyeztetett időpontban végzett) fekvőbeteg beavatkozásokra érkező pácienseinknek, valamint szülésre érkező pácienseinknek és (a velük klinikán tartózkodó) egy fő hozzátartozójuknak COVID teszt elvégzése kötelező.

A részletekért tájékoztató az alábbi linken található, vagy  keresse kolléganőinket a +36 1 213 4222 és a +36 1 213 4220 telefonszámokon.

Köszönjük együttműködésüket! Vigyázzunk egymásra!

X