Covid-19 aktualitások

Tájékoztató pácienseinknek a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos óvintézkedésekről
2022. január 13.

A Maternity Magánklinika számára kiemelt fontosságú a hozzánk forduló páciensek és a dolgozóink egészsége és biztonsága, ezért kérjük az alábbi óvintézkedések figyelembevételét és betartását:

 1. Belépéskor mindenkinek az alábbiakat kell elvégeznie:
  hőmérsékletmérés,
  kézfertőtlenítés,
  helyes maszkviselés (szájat és orrot egyaránt fedő, legalább sebészi maszk)
  – a klinika egész területén kötelező.
 2. Ha az alábbi tüneteket észlelik magukon vagy közeli hozzátartozójukon, tájékoztassák szakszemélyzetünket:
  láz,
  köhögés, tüsszögés,
  torokfájás, orrfolyás,
  légzési nehézség,
  emésztőrendszeri tünetek (hányás, hasmenés),
  szaglás és ízérzés csökkenése/elvesztése,
  végtagfájdalom, gyengeség.
 3. Az ambulancián és az ambulancia előterében csak pácienseink várakozhatnak, legalább 1,5 méter távolságot tartva. Egy fő kísérő a szerződéskötésen és az alábbi ultrahangszűréseken vehet részt, kerülve az ambulancián történő várakozást: I. (12-13. hét), II. (18-22.hét), III. (30-31.hét), IV. (38-39. hét).
 4. A szülésre csak negatív COVID-19 PCR teszteredménnyel rendelkező egészséges, légúti és idegrendszeri tünetektől mentes, láztalan várandós páciens vehető fel. Császármetszés esetén a műtétet megelőző 5 napon belül, hüvelyi szülés esetén a szülés várható időpontja előtt 10 nappal kerüljön sor a PCR tesztek elvégzésére!
 5. A szülőnőt a szülésre és a kórházi tartózkodásra egy fő hozzátartozó kísérheti. A kísérő a meglévő oltás(ok)tól függetlenül, császármetszés esetén 5 napon belüli, hüvelyi szülés esetén 10 napon belüli negatív PCR eredménnyel, óvintézkedések és higiénés szabályok betartásának figyelembevételével tartózkodhat a klinikán. * A sürgős felvételt igénylő, érvényes PCR teszttel nem rendelkező várandós páciensek és hozzátartozóik esetén klinikánkon antigén tesztet (gyorstesztet) végzünk, melynek ára hozzáadódik a szülés végösszegéhez.
 6. A műtétre érkező pácienseknek a meglévő oltás(ok)tól függetlenül, továbbra is kötelező 72 órán belüli COVID-19 PCR teszt elvégzése! A sürgős felvételt igénylő műtétes páciensek esetén klinikánkon antigén tesztet (gyorstesztet) végzünk, melynek ára hozzáadódik a műtét végösszegéhez.
 7. Fekvőbeteg osztályunkon a megnövekedett számú légúti megbetegedések (COVID, köhögéssel, lázzal járó megbetegedések) miatt visszavonásig látogatási tilalom van!

* Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a hatósági szabályozásoknak eleget téve COVID pozitív pácienseket nem láthatunk el a Maternity Magánklinikán!

Köszönjük, hogy a fentieket saját, környezetük és munkatársaink egészsége érdekében figyelembe veszik és betartják!

 

Dr. Hupuczi Petronella
klinika igazgató

 

 

A Maternity Magánklinika ajánlása a COVID-19 infekció elleni védőoltás (mRNS) felvételéről
2021. november 22.

 

A Maternity Magánklinika a páciensei és dolgozói oltását illetően a felelős szakmai kollégium irányelveit követi.
Az intézmény dolgozóinak több, mint 95%-a már felvette a harmadik oltást,
5%-a következő napokban kapja meg annak érdekében, hogy a minket választó családokat és pácienseket, illetve egymást a legnagyobb biztonságban tudhassuk a járvány ezen nehéz időszakában is.

A Szakmai Kollégium Infektológiai és Szülészeti Nőgyógyászati Tagozata által, 2021. november 22-én kiadott ajánlása alapján szeretnénk tájékoztatni Önöket
a gyermekvállalást tervező, várandós vagy szoptató nőket érintő ajánlásokról a COVID-19 fertőzés elleni védőoltással kapcsolatban:

 • a várandós anyák súlyos lefolyású koronavírus megbetegedése a negyedik hullámban tovább erősödik,
 • emelkedik a következményes koraszülések száma,
 • jelenleg a fertőzés jelentette veszély és következményei felülmúlják az oltóanyag feltételezett rizikóját,
 • a rendelkezésre álló adatok nem vetnek fel esetleges aggályokat a biztonságossággal kapcsolatban az édesanya és a magzat vonatkozásában,
 • nem utalnak arra, hogy a vakcina káros hatással lenne a terhességre.

A várandósok emlékeztető oltása a fentiek miatt kifejezetten javasolt, hiszen az oltás haszna nagyban felülmúlja a feltételezett oltási szövődmény jelentette rizikót.

Harmadik oltásra mRNS vakcina javasolt, mely a várandósság 13-35. hete között javasolható, 6 hónappal az alapoltás 2. dózisa után.

A COVID-19 vakcinák nem jelentenek kockázatot a szoptatott csecsemő számára, ezért a szoptató édesanyák biztonsággal kérhetik az oltást.

Várandósságot tervező nők megkaphatják a COVID-19 vakcinát, a várandósság az oltás után kivárási idő nélkül bekövetkezhet.

Kérjük a fentiek felelősségteljes megfontolását és az oltási protokoll követését!

 

Megértésüket megköszönve,

Dr. Hupuczi Petronella
klinika igazgató

 

 

 

X