Covid-19 szabályzat

Tájékoztató pácienseinknek a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos óvintézkedésekről
2021. november 8.

A Maternity Magánklinika számára kiemelt fontosságú a hozzánk forduló páciensek és a dolgozóink egészsége és biztonsága, ezért kérjük az alábbi óvintézkedések figyelembevételét és betartását:

 1. Belépéskor mindenkinek az alábbiakat kell elvégeznie:
  hőmérsékletmérés,
  kézfertőtlenítés,
  helyes maszkviselés (szájat és orrot egyaránt fedő, legalább sebészi maszk) – a klinika egész területén kötelező.
 2. Ha az alábbi tüneteket észlelik magukon vagy közeli hozzátartozójukon, tájékoztassák szakszemélyzetünket:
  láz,
  köhögés,
  torokfájás,
  légzési nehézség,
  emésztőrendszeri tünetek (hányás, hasmenés),
  szaglás és ízérzés csökkenése/elvesztése,
  végtagfájdalom, gyengeség.
 3. Az ambulancián csak pácienseink várakozhatnak, legalább 1,5 méter távolságot tartva helyezkedjenek el. A hozzátartozó a szerződéskötésen és az alábbi ultrahangszűréseken vehet részt, kerülve az ambulancián történő várakozást: I. (12-13. hét), II. (18-22.hét), III. (30-31.hét), IV. (38-39. hét).
 4. A szülésre csak negatív COVID-19 PCR teszteredménnyel rendelkező egészséges, légúti és idegrendszeri tünetektől mentes, láztalan várandós páciens vehető fel. Császármetszés esetén a műtétet megelőző 5 napon belül, hüvelyi szülés esetén a szülés várható időpontja előtt 10 nappal kerüljön sor a PCR tesztek elvégzésére!
 5. A szülőnőt a szülésre és a kórházi tartózkodásra egy fő hozzátartozó kísérheti. A kísérő két oltást igazoló orvosi dokumentummal vagy (császármetszés esetén 5 napon belüli, hüvelyi szülés esetén 10 napon belüli) negatív PCR eredménnyel, óvintézkedések és higiénés szabályok betartásának figyelembevételével tartózkodhat a klinikán. * A sürgős felvételt igénylő, érvényes PCR teszttel nem rendelkező várandós páciensek és hozzátartozóik esetén klinikánkon antigén tesztet (gyorstesztet) végzünk, melynek ára hozzáadódik a szülés végösszegéhez.
 6. A műtétre érkező pácienseknek a meglévő oltás(ok)tól függetlenül, továbbra is kötelező 72 órán belüli COVID-19 PCR teszt elvégzése! A sürgős felvételt igénylő műtétes páciensek esetén klinikánkon antigén tesztet (gyorstesztet) végzünk, melynek ára hozzáadódik a műtét végösszegéhez.
 7. Fekvőbeteg osztályunkon a megnövekedett számú légúti megbetegedések (COVID, köhögéssel, lázzal járó megbetegedések) miatt visszavonásig látogatási tilalom van!

* Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az érvényes védettségi igazolványt, a két oltást igazoló orvosi dokumentumot vagy a negatív PCR eredményt recepciós kolléganőink részére a kísérők érkezéskor kötelesek bemutatni!

Köszönjük, hogy a fentieket saját, környezetük és munkatársaink egészsége érdekében figyelembe veszik és betartják!

 

Dr. Hupuczi Petronella
klinika igazgató

 

 

X