phone-iconRendelő - Királyhágó: +36 1 213 4222

phone-iconFekvőbeteg osztály - Kútvölgyi: +36 1 213 4220

phone-iconÜgyelet (19:00 - 07:00): +36 20 825 0840

email-iconE-mail: info@maternity.hu

instagram.com/maternityclinicbudapest

Várandósgondozás

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Szülés

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Nőgyógyászat

A nőket megilleti hazánkban is a legszakszerűbb és legigényesebb ellátás betegségük megelőzésében, kezelésében a szűrőprogramok hozzáférhetőségében.

Ultrahang vizsgálatok

Nőgyógyászati ultrahangvizsgálatok

Mit kell tudni a szülészeti ultrahangvizsgálatokról?

A csecsemők ultrahang-szűrővizsgálata

Maternity - a hely, ahol család születik

Ambulanciánkon várjuk azokat a tinédzser korú lányokat 18 éves korig, akiknek nőgyógyászati panaszaik vannak, vagy akik tanácsot szeretnének kérni a biztonságos fogamzásgátlással és a nemi úton terjedő betegségek megelőzésével kapcsolatban.

Ebben az életkorban a leggyakrabban a menstruációval összefüggő panaszok jellemzők, ezen belül  a fájdalmas, sokszor rosszulléttel jelentkező menstruáció, a túl gyakori, rendszertelen, akár több hónapra is kimaradozó vagy nagyon erős vérzés.

Érdemes megvizsgálni, hogy ezeknek a problémáknak a hátterében találunk-e valamilyen szervi, hormonális vagy egyéb eltérést és ettől függően segítünk rendezni a vérzészavarokat. Emellett gyakoriak a különböző gyulladásos eredetű betegségek, főként a bővebb, kellemetlen hüvelyi folyás, melynek okát egyszerű vizsgálattal meg lehet állapítani és ennek megfelelően kezelni. Egyéb panaszok és betegségek, mint például az alhasi fájdalom, a fejlődési zavarok, stb. ritkábban fordulnak elő.

A megváltozott szexuális magatartás, a nemi élet elkezdése 18 éves kor alatt komoly feladatokat ad a tinédzserekkel foglalkozó szakembereknek. Ebben a korban a biztonságos fogamzásgátlás különösen fontos. Ehhez nyújtunk segítséget, egyénileg mérlegelve, a megfelelő fogamzásgátlási módszer kiválasztásával. 

Szorosan kapcsolódik ehhez a szexuális úton terjedő betegségekkel kapcsolatos felvilágosítás, különös tekintettel a megelőzésre. A felvilágosítás során hangsúlyoznunk kell a mechanikus védekezés fontosságát, amellyel lényegesen lehet csökkenteni a fertőzések terjedését, de más módon is megelőzhetjük ezeket a betegségeket. Az egyik leggyakrabban előforduló nemi úton terjedő fertőzést a humán papillomavírus (HPV) különböző típusai okozzák. A fertőzés általában tünetmentes, kivéve a szemölcsös elváltozásokat. Nőknél és leányoknál a vírus elsősorban a méhnyakban illetve a szeméremtesten és a hüvelyben okozhat betegséget. A HPV ellen gyógyszerrel sajnos nem rendelkezünk. A vírusok, számukra kedvező körülmények és egyéb tényezők mellett, hosszú idő után a méhnyak daganatos elváltozását is okozhatják. A leggyakrabban daganatos betegséget okozó HPV típusokkal történő fertőzések ellen védőoltások állnak a rendelkezésünkre. A legújabb védőoltás már 9 humán papillomavírus típus ellen nyújt védelmet. Beadásuk már a nemi élet elkezdése előtt ajánlott, mert akár az első szexuális kapcsolat során is létrejöhet a fertőzés.

 

Időpontfoglalás

Időpont foglaláshoz, kérem adja meg adatait és kollégáink munkaidőben 1 munkanapon belül pontosítják Önnel az időpontot vagy küldjön emailt.

Sürgős esetben a telefonos időpont-egyeztetés lehetőségét biztosítjuk.

Eseménynaptár

A várandós nők és gyermekeik mindenek előtt

Klinikánk