phone-iconRendelő - Királyhágó: +36 1 213 4222

phone-iconFekvőbeteg osztály - Kútvölgyi: +36 1 213 4220

phone-iconÜgyelet (19:00 - 07:00): +36 20 825 0840

email-iconE-mail: info@maternity.hu

instagram.com/maternityclinicbudapest

Várandósgondozás

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Szülés

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Nőgyógyászat

A nőket megilleti hazánkban is a legszakszerűbb és legigényesebb ellátás betegségük megelőzésében, kezelésében a szűrőprogramok hozzáférhetőségében.

Ultrahang vizsgálatok

Nőgyógyászati ultrahangvizsgálatok

Mit kell tudni a szülészeti ultrahangvizsgálatokról?

A csecsemők ultrahang-szűrővizsgálata

Maternity - a hely, ahol család születik

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy Klinikánkon 2018. januártól kezdve azokban az esetekben, ahol a megkezdett szoptatás mellett a kisbaba vércukor-szintjének, folyadékháztartásának egyensúlyban tartásához pótlás szükséges, pasztörizált anyatejet tudunk biztosítani.

Az újszülött, csecsemő ideális tápláléka az anyatej, táplálásának optimális módja a szoptatás. Az anyatej élő anyag, nemcsak hormonokat, ellenanyagokat, növekedési faktorokat hanem élőimmunsejteket is tartalmaz, melyek az újszülött védelmét biztosítják. Az anyatej összetétele dinamikusan változik a baba igényeinek megfelelően, sohasem fordulhat elő, hogy az édesanya teje nem elég jó a kisbabájának! A várandósság alatt lehetőség van szoptatási tanácsadóval történő konzultációra, amellyel megkezdődik a szoptatásra való felkészítés, ráhangolódás.

 

A megszületést követően törekszünk a szoptatás megvalósulásának alapkövét jelentő azonnali bőrkontaktus megvalósítására. Osztályunkon töltött idejük alatt tapasztalt és jól képzett csecsemőápoló kolleganőkvalamint nemzetközi vizsgával rendelkező (IBCLC) szoptatási tanácsadók nyújtanak segítséget. Előfordulhat, hogy a szopás során a kisbaba által a mellből nyert anyatej nem elegendő, ilyenkor gyermekorvosi javaslat alapján pótlás válhat szükségessé. A nemzetközi egészségügyi világszervezetek (WHO, UNICEF) ajánlásain alapuló hazai irányelvek szerint ezen esetekben az első választandó lehetőség az édesanya lefejt teje. Amennyiben ez nem elérhető vagy nem elegendő, donor nőitej a választandó, a tápszeres pótlást csak ezek hiányában javasolják a szakmai irányelvek.

Biztonságos-e a donor nőitej?

Az anyatejgyűjtő állomásokon anyatejet leadó édesanyák szűrővizsgálatokon mennek keresztül a tejet megkapó csecsemők biztonságának érdekében (Wassermann, tüdőszűrő, HIV, széklettenyésztés, szükség esetén bőrgyógyászati vizsgálat). Anyatejet csak az az édesanya adhat, aki nem szed olyan gyógyszert melynek hatóanyagai kiválasztódnak az anyatejbe. Ha a tejleadás alatt ilyen gyógyszer válik szükségessé, a gyógyszerszedés idejére az anyatej leadást felfüggesztik. Anyatejet csakolyan édesanya adhat, aki káros szenvedélyektől mentes életet él. A tejleadó édesanyák részletes tájékoztatást kapnak a fejéskor alkalmazandó szigorú higiénés körülmények biztosításának mikéntjéről, ennek eredményességét a leadott anyatej rendszeres bakteriológiai vizsgálatával ellenőrzik. A leadott anyatej pasztörizáláson megy keresztül, ez 62.5 C-on, 30 percig tartó hőkezelést jelent. Ezalatt a lehetséges kórokozók (baktériumok és vírusok is) elpusztulnak. Sajnos az élő sejteselemek is erre a sorsra jutnak, de sok ellenanyag, enzim aktivitása továbbra is magas marad. Emberi fajra specifikus fehérje-és zsírsav összetétele továbbra is kiemelt jelentőségű.

Természetesen, amennyiben ezen információk tudatában a család a tápszeres pótlás mellett dönt, az osztályon továbbra is rendelkezésre áll a tehéntej alapú, hypoallergén csecsemőtápszer.

Dr. Szöllös Krisztina

Időpontfoglalás

Időpont foglaláshoz, kérem adja meg adatait és kollégáink munkaidőben 1 munkanapon belül pontosítják Önnel az időpontot vagy küldjön emailt.

Sürgős esetben a telefonos időpont-egyeztetés lehetőségét biztosítjuk.

Eseménynaptár

A várandós nők és gyermekeik mindenek előtt

Klinikánk