phone-iconRendelő - Királyhágó: +36 1 213 4222

phone-iconFekvőbeteg osztály - Kútvölgyi: +36 1 213 4220

phone-iconÜgyelet (19:00 - 07:00): +36 20 825 0840

email-iconE-mail: info@maternity.hu

instagram.com/maternityclinicbudapest

Várandósgondozás

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Szülés

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Nőgyógyászat

A nőket megilleti hazánkban is a legszakszerűbb és legigényesebb ellátás betegségük megelőzésében, kezelésében a szűrőprogramok hozzáférhetőségében.

Ultrahang vizsgálatok

Nőgyógyászati ultrahangvizsgálatok

Mit kell tudni a szülészeti ultrahangvizsgálatokról?

A csecsemők ultrahang-szűrővizsgálata

Maternity - a hely, ahol család születik

Varga Dóra

Kilenc hónap lelkes várakozás után, hazaérkezve a kórházból a családtagok és barátok nemcsak gratulációjukat fejezik ki, hanem szeretnék mihamarabb meglátogatni az újszülöttet. Az ünnepek és az influenza szezon közeledtével jogosan merülhet fel a szülőkben a kérdés, hogy mikortól és hogyan fogadhatnak látogatókat, milyen szabályokat érdemes betartani akkor, ha éppen mi megyünk rokonlátogatóba?

A szülést követő első hat hetet újszülött gyermekágyas időszaknak nevezzük, melynek célja a család összehangolódása, az újszülött megismertetése az otthoni környezettel. A családok igényei különbözőek lehetnek, sok szülő leginkább nyugalomban szeretné eltölteni a napjaikat látogatók nélkül és vannak olyan anyák, akik szívesen fogadják a társaságot. 

Általános ajánlás hogy ezekben a hetekben ne menjünk vendégségbe az újszülöttel és kerüljük vagy korlátozzuk a látogatók fogadását a szűk család tagjaira. Az újszülött immunrendszere még nem tökéletes, védtelen a szervezete a környezeti hatásokkal és fertőzésekkel szemben így a következő jó tanácsokat érdemes betartani gyermekünk egészségének védelme érdekében:

  • akár hozzánk érkeznek, akár mi megyünk a későbbiekben látogatóba mi határozzuk meg annak pontos időpontját, hogy az leginkább igazodjon a baba ritmusához és ne tartson egy óránál tovább
  • fontos a dohányfüstmentes környezet, kerülendő a passzív dohányzás
  • a náthás rokonok és barátok inkább várjanak pár hetet az első látogatással, vagy viseljenek szájmaszkot
  • mielőtt a látogatók kézbe veszik az újszülöttet, alaposan mossanak vagy fertőtlenítsenek kezet és kerüljék a puszilgatást

 

Összefoglalóan tehát elmondható, hogy hallgassunk saját igényeinkre. A fenti szabályok betartásával fogadhatunk látogatókat, ha szeretnénk, de nyugodtan kérhetjük a lelkes érdeklődőket, hogy várjanak pár hetet a babavizitekkel.

 

Időpontfoglalás

Időpont foglaláshoz, kérem adja meg adatait és kollégáink munkaidőben 1 munkanapon belül pontosítják Önnel az időpontot vagy küldjön emailt.

Sürgős esetben a telefonos időpont-egyeztetés lehetőségét biztosítjuk.

Eseménynaptár

A várandós nők és gyermekeik mindenek előtt

Klinikánk