phone-iconRendelő - Királyhágó: +36 1 213 4222

phone-iconFekvőbeteg osztály - Kútvölgyi: +36 1 213 4220

phone-iconÜgyelet (19:00 - 07:00): +36 20 825 0840

email-iconE-mail: info@maternity.hu

instagram.com/maternityclinicbudapest

Várandósgondozás

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Szülés

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Nőgyógyászat

A nőket megilleti hazánkban is a legszakszerűbb és legigényesebb ellátás betegségük megelőzésében, kezelésében a szűrőprogramok hozzáférhetőségében.

Ultrahang vizsgálatok

Nőgyógyászati ultrahangvizsgálatok

Mit kell tudni a szülészeti ultrahangvizsgálatokról?

A csecsemők ultrahang-szűrővizsgálata

Maternity - a hely, ahol család születik

Illésy Anna

Ahogy Singh Doktornő korábbi cikkében is olvashatták, a várandósság hormonális és fizikai változásai gyakran eredményeznek székrekedést és következményesen aranyér kialakulását. Ezen panaszok megelőzésében és kezelésében egyaránt jelentős szerepet játszik a gyógytorna.

A székrekedés egyes életmódbeli változtatásokkal teljesen megszüntethető.

A táplálkozásban fokozott figyelmet kell fordítani a megfelelő mennyiségű rostbevitelre és ezzel párhuzamosan az elegendő folyadékfogyasztásra is. A belek perisztaltikája testmozgás hatására nagyfokú javulást mutat, a bélmozgás felgyorsul, melynek következtében a székletürítés teljesen problémamentessé válhat. Többek között ezért is nagyon fontos várandósan testmozgást végezni. Már egy könnyű sétával is sokat tud tenni azért, hogy a székrekedés ne jelenjen meg, illetve a már kialakult panaszok teljesen elmúljanak. Séta közben a törzs oldalirányú, csavaró mozgást végez, mely hatására a belek perisztaltikája fokozódik, a salakanyag gyorsabban halad végig a bélrendszeren. Várandós torna alkalmával fokozott figyelmet fordítunk a probléma megelőzésére.

Aranyér már várandósság előtt is kialakulhat, melynek kiújulásában, de akár előszöri megjelenésében szintén szerepet játszanak a várandósság alatt lezajlódó egyes élettani folyamatok. A székrekedés miatti erőlködő székletürítés pedig tovább ronthat ezen az állapoton. Fontos szem előtt tartani, hogy akinél egyszer jelentkezett aranyeres panasz, ott folyamatosan foglalkozni kell vele, ugyanis az ülő életmód, a súlytöbblet (várandósság alatt is), a nem megfelelő székleürítési technika, a helytelenül végzett sporttevékenység és a szülés kitolási fázisában történő préselés következtében nagyon gyakori a kiújulási tendencia. Gátizomtorna végzésével megtanulható a végbél záróizomzatának mozgatása, mely keringésfokozást eredményez az érintett területen, és így a kialakult pangás megszüntethető, a tágulat csökkenthető. A medencefenék izomzatának edzésével az aranyér teljes mértékben panaszmentessé tehető. Szakember segítségével a gyakorlatok elsajátíthatók, melyeket a mindennapi rutin részévé téve szükséges alkalmaznia tünetek teljes megszüntetéséhez.

 

Időpontfoglalás

Időpont foglaláshoz, kérem adja meg adatait és kollégáink munkaidőben 1 munkanapon belül pontosítják Önnel az időpontot vagy küldjön emailt.

Sürgős esetben a telefonos időpont-egyeztetés lehetőségét biztosítjuk.

Eseménynaptár

A várandós nők és gyermekeik mindenek előtt

Klinikánk