phone-iconRendelő - Királyhágó: +36 1 213 4222

phone-iconFekvőbeteg osztály - Kútvölgyi: +36 1 213 4220

phone-iconÜgyelet (19:00 - 07:00): +36 20 825 0840

email-iconE-mail: info@maternity.hu

instagram.com/maternityclinicbudapest

Várandósgondozás

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Szülés

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Nőgyógyászat

A nőket megilleti hazánkban is a legszakszerűbb és legigényesebb ellátás betegségük megelőzésében, kezelésében a szűrőprogramok hozzáférhetőségében.

Ultrahang vizsgálatok

Nőgyógyászati ultrahangvizsgálatok

Mit kell tudni a szülészeti ultrahangvizsgálatokról?

A csecsemők ultrahang-szűrővizsgálata

Maternity - a hely, ahol család születik

Dr. Singh Margit

A várandósság és szoptatás örömteli időszakát gyakran beárnyékolják a hormonális és fizikai változások következtében természetszerűleg kialakuló székrekedéses és általában ennek következtében létrejött aranyeres panaszok.

A székletürítési gyakoriság normál körülmények között is tág határokon belül mozoghat, a heti legalább 3 illetve a napi maximum 3 széklet között. Székrekedésről akkor beszélhetünk, ha legfeljebb három naponta van kemény széklet, amely renyhe (gyenge) székelési ingerrel szövődik. A krónikus székrekedés hátterében a nem megfelelő táplálkozáson és mozgásszegény életmódon kívül állhatnak gyógyszeres kezelést igénylő betegségek is, mint például pajzsmirigy- vagy cukorbetegség. Azoknak, akik már terhességük előtt székrekedéstől szenvedtek ajánlott egy vérvizsgálat ezen okok kizárására.


A várandósság alatt kialakuló székrekedést a megemelkedett sárgatest hormon szint okozta izomrenyheség, a növekvő méh belekre gyakorolt nyomása illetve a vérszegénység korrigálására szedetett vastabletták okozhatják. Tekintettel arra, hogy ezek a változások, hatások kiküszöbölhetetlenek a terhesség során számos apró változtatásra kényszerülünk a normál bélműködés megőrzése érdekében:

  • fogyasszon legalább napi 3 alkalommal rostdús ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket, magvakat,
  • egyen többször (5-6 étkezés/nap) kevesebbet, - igyon bőségesen folyadékot, legalább napi 2,5-3 litert,
  • mozogjon többet, mivel a különböző kismama tornák jó hatással bírnak a belek mozgatására is,
  • végső esetben használjon székletlazító, bélmozgató tablettát, szirupot vagy kúpot.

Az aranyér leggyakoribb tünetei végbéltájéki fájdalom, tapintható csomó, vérzés vagy viszketés. Amennyiben Ön bármely tünetet észleli, ajánlott szakemberhez fordulnia, ahol a végbél vizsgálata (ujjal és anoscoppal) során meghatározzák a probléma forrását, mivel ezen panaszokat más betegség is kiválthatja. A pontos diagnózis ismeretében egyénre szabott, az Ön igényeihez alkalmazkodó komplex kezelési tervet állítunk fel Önnel közösen, amely a következőket foglalja magában: - életmódbeli tanácsadás (székelési szokások, higiénia), - mozgás, speciális gátizomtorna, - gyógyszeres kezelés, tekintettel a speciális élethelyzetre elsősorban természetes hatású készítményeket alkalmazunk - táplálkozási tanácsadás, - pszichológiai tanácsadás. Fontos kiemelni, hogy az aranyeres problémák a várandósság korai szakában vagy már a családtervezés időszaka alatt végzett speciális vizsgálattal és tanácsadással megelőzhetők illetve jelentősen csökkenthetők.

Időpontfoglalás

Időpont foglaláshoz, kérem adja meg adatait és kollégáink munkaidőben 1 munkanapon belül pontosítják Önnel az időpontot vagy küldjön emailt.

Sürgős esetben a telefonos időpont-egyeztetés lehetőségét biztosítjuk.

Eseménynaptár

A várandós nők és gyermekeik mindenek előtt

Klinikánk