phone-iconRendelő - Királyhágó: +36 1 213 4222

phone-iconFekvőbeteg osztály - Kútvölgyi: +36 1 213 4220

phone-iconÜgyelet (19:00 - 07:00): +36 20 825 0840

email-iconE-mail: info@maternity.hu

instagram.com/maternityclinicbudapest

Várandósgondozás

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Szülés

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Nőgyógyászat

A nőket megilleti hazánkban is a legszakszerűbb és legigényesebb ellátás betegségük megelőzésében, kezelésében a szűrőprogramok hozzáférhetőségében.

Ultrahang vizsgálatok

Nőgyógyászati ultrahangvizsgálatok

Mit kell tudni a szülészeti ultrahangvizsgálatokról?

A csecsemők ultrahang-szűrővizsgálata

Maternity - a hely, ahol család születik

Soltész Krisztina

Soltész Krisztina: Lelki egészség megőrzése a menopauza idején

A menopauza ideje a kényszerű változás ideje egy nő életében, melyet könnyebb megélni, ha a fókusz azon van, milyen új dolgokkal tudjuk életünket színesebbé tenni, ahelyett, hogy csak a veszteségekre koncentrálunk. 

Az állapot néhány jellegzetes pszichés tünete: levertség, ingerlékenység, feszültség, szorongás, feledékenység, koncentrációs zavarok, rossz alvás, fáradtság.

A hormoningadozásból fakadó testi hullámvasútnak gyakran kizárólag lelki jelentést adunk. Pedig ha tudjuk, hogy a testi változásaink (pl. izzadás, feszültség, fáradtság, kimerültség) a menopausa testi tünetei, azaz a hormoningadozás következményei, akkor nem lelki problémaként értelmezzük őket, így azok kisebb érzelmi terhet okoznak. 

Az egyéb testi változások, pl. a hüvelyszárazság, a szexuális érdeklődés hiánya, a bőr elernyedése is okozhatnak problémát az önértékelésben, szexualitásban, s ezeknek lehetnek párkapcsolati vonatkozásai. A fogamzóképesség elvesztése szintén önértékelési problémát okozhat. Megjelenhet az öregedéstől való félelem is.

Mi segíthet minket ebben a folyamatban? Nagyon fontos, hogy mit látunk bele ebbe a természetes folyamatba: csak a hiányt érzékeljük, vagy a lehetőséget is? 

Segíthet az új értékek keresése és fejlesztése. Milyen emberi kapcsolataink vannak és hol, hogyan tudunk új kapcsolatokat kialakítani? Új dolgok behívása, befelé figyelés: mi az, amire mindig is vágytunk, de nem volt rá időnk; mi az, ami örömet okoz az életben. Új teendők, elfoglaltságok kialakítása, új dolgok megtanulása. Ez a korszak egy érettséggel, bölcsességgel is párosul: a tudás átadás, a másoknak segítés új értelmet adhat az életnek, saját fejlődésünket is eredményezheti. Ép testben ép lélek, ezért a fizikális egészség megőrzésére is érdemes hangsúlyt fektetni: megfelelő étrenddel és vitaminokkal, sporttal segíthetünk magunknak egészségesnek maradni és jól érezni magunkat a bőrünkben.

Tehát ebben az időszakban valami új is beköszönt, ami mindig valami régi elvesztésével is jár. Ha előre nézünk s nem arra,  ami volt és ami hiányzik, akkor saját magunk irányíthatjuk életünket, és az  nem csak úgy megtörténik velünk. Olyan mély tartalommal tölthetjük meg, amelyre korábbi életszakaszainkban nem lett volna lehetőség.

 

Időpontfoglalás

Időpont foglaláshoz, kérem adja meg adatait és kollégáink munkaidőben 1 munkanapon belül pontosítják Önnel az időpontot vagy küldjön emailt.

Sürgős esetben a telefonos időpont-egyeztetés lehetőségét biztosítjuk.

Eseménynaptár

A várandós nők és gyermekeik mindenek előtt

Klinikánk