phone-iconRendelő - Királyhágó: +36 1 213 4222

phone-iconFekvőbeteg osztály - Kútvölgyi: +36 1 213 4220

phone-iconÜgyelet (19:00 - 07:00): +36 20 825 0840

email-iconE-mail: info@maternity.hu

instagram.com/maternityclinicbudapest

Várandósgondozás

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Szülés

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Nőgyógyászat

A nőket megilleti hazánkban is a legszakszerűbb és legigényesebb ellátás betegségük megelőzésében, kezelésében a szűrőprogramok hozzáférhetőségében.

Ultrahang vizsgálatok

Nőgyógyászati ultrahangvizsgálatok

Mit kell tudni a szülészeti ultrahangvizsgálatokról?

A csecsemők ultrahang-szűrővizsgálata

Maternity - a hely, ahol család születik

Dr. Dubecz Dániel

A nők jelentős részének életében előfordul olyan időszak, amikor akaratlan vizeletvesztést (inkontinencia) észlelnek. Az ilyen esetek többségében szerencsére csak átmeneti tünetről van szó, ugyanis a panaszok hátterében álló okok megszűnésével (alsó húgyúti gyulladás, várandósság illetve szülés körüli időszak) a panasz is megszűnik. Előfordul azonban, hogy nem csak átmeneti problémáról van szó, hanem a tünetek (vizeletvesztés, fájdalom, szexuális zavar) nem szűnnek, esetleg fokozatosan romlást mutatnak.

 A panaszok kivizsgálásához, illetve ellátásához vezető út első lépése talán a legnehezebb, mert az inkontinencia a mai napig sok esetben a betegben szégyenérzetet kelt, kellemetlen róla beszélni és panaszként említeni az orvosnak. Túl az egészségügyi problémán az ilyen gonddal küzdők lelki sérülést is szenvednek problémájuk intimitása miatt, sokszor visszahúzódóvá válnak, elszigetelődnek családjuktól, környezetüktől, depresszió alakulhat ki náluk.

A tartósan inkontinens panaszoktól szenvedők első lépésként háziorvosuknál, nőgyógyászuknál vagy urológusuknál jelentkeznek panaszukkal. Ezt követően célszerű olyan speciális rendelést felkeresni, ahol pontosan kivizsgálható az inkontinens panasz, illetve minden páciens esetében személyre szabott gyógyítási terv állítható fel. 

Egyértelmű esetekben, enyhe panaszoknál konzervatív kezeléssel (gyógyszer, gátizomtorna, intimtorna) teljes panaszmentesség érhető el.

Azokban az esetekben azonban, amikor az inkontinencia csak egy tünet a sok közül, és a problémát kiváltó ok társul más eltérésekkel, mint például a kismedencei szervek (húgyhólyag-, méh-, végbél) süllyedése, összetett kezelés szükséges, sok esetben műtét kerül szóba.

A nőgyógyászati műtétekben bevezetett új, innovatív módszereknek, technikáknak és eszközöknek köszönhetően ma már a korábbi hagyományos műtétekkel ellentétben, a pontosan diagnosztizált és kivizsgált esetekben jóval 90% feletti hatékonyságban szüntethetőek meg az inkontinens panaszok, valamint egyetlen műtéttel elérhető a kismedence végleges és tartós helyreállítása.

Időpontfoglalás

Időpont foglaláshoz, kérem adja meg adatait és kollégáink munkaidőben 1 munkanapon belül pontosítják Önnel az időpontot vagy küldjön emailt.

Sürgős esetben a telefonos időpont-egyeztetés lehetőségét biztosítjuk.

Eseménynaptár

A várandós nők és gyermekeik mindenek előtt

Klinikánk