phone-iconRendelő - Királyhágó: +36 1 213 4222

phone-iconFekvőbeteg osztály - Kútvölgyi: +36 1 213 4220

phone-iconÜgyelet (19:00 - 07:00): +36 20 825 0840

email-iconE-mail: info@maternity.hu

instagram.com/maternityclinicbudapest

Várandósgondozás

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Szülés

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Nőgyógyászat

A nőket megilleti hazánkban is a legszakszerűbb és legigényesebb ellátás betegségük megelőzésében, kezelésében a szűrőprogramok hozzáférhetőségében.

Ultrahang vizsgálatok

Nőgyógyászati ultrahangvizsgálatok

Mit kell tudni a szülészeti ultrahangvizsgálatokról?

A csecsemők ultrahang-szűrővizsgálata

Maternity - a hely, ahol család születik

Bartha Nóra

A sok öröm mellett a várandósság időnként kellemetlenségekkel is jár. Az idő előrehaladtával, ahogyan növekszik a méh mérete teljesen megváltozik a szervezet terhelése: a hátra, gerincre, lábakra nehezedő súly egyre nagyobb, melyhez sokszor bágyadtság, fáradtság is társul. Sokan vágynak ezalatt az időszak alatt több pihenésre, lazításra, kikapcsolódásra.

 Manapság számos lehetőség közül választhatnak a várandós édesanyák, melyekkel ez az időszak  könnyebbé, vidámabbá, zökkenőmentesebbé tehető.

Az egyik ilyen módszer a kismamamasszázs, amely a terhesség első trimeszterétől  a 8. hónap végéig, akár heti rendszerességgel igénybe vehető.

Sok szempontból jótékony hatású kezelés. Többféle panasz esetén is érdemes lehet kipróbálni: általános fáradtság, levertség, nyak-hát-váll-derékfájdalom, alvási nehézségek, ülőmunka okozta kellemetlenségek, izomgörcsök, illetve a sokak által észlelt keresztcsonti fájdalom. 

Ez utóbbi a terhességgel együtt járó természetes fájdalom, hiszen a magzatnak a szülés során át kell bújnia a medencén, így az azt körülvevő-övező izmok-szalagok rugalmasan követik a terhes nő súlypontjának áthelyeződését. Ez okozza a szokatlan fájdalmat a deréktájékon.

A farizmok és a kétfejű lábikraizom (vádli) görcsös fájdalma, mely a hormonváltozások, a testsúlygyarapodás következtében egyaránt felléphet, szintén gyakori panasz a kismamáknál. A megfelelő magnéziumbevitel, aktív életmód, kismamatorna mellett a kismamamasszázs is segít ezek enyhítésében.

A kismamamasszázs nem utolsó sorban feltöltődést, maximális kikapcsolódást jelent és a legtöbb leendő édesanya megújulva távozik a kezelésről.

 

Szeretettel várjuk Önöket, győződjenek meg a masszázs jótékony hatásairól!

 

Időpontfoglalás

Időpont foglaláshoz, kérem adja meg adatait és kollégáink munkaidőben 1 munkanapon belül pontosítják Önnel az időpontot vagy küldjön emailt.

Sürgős esetben a telefonos időpont-egyeztetés lehetőségét biztosítjuk.

Eseménynaptár

A várandós nők és gyermekeik mindenek előtt

Klinikánk