phone-iconRendelő - Királyhágó: +36 1 213 4222

phone-iconFekvőbeteg osztály - Kútvölgyi: +36 1 213 4220

phone-iconÜgyelet (19:00 - 07:00): +36 20 825 0840

email-iconE-mail: info@maternity.hu

instagram.com/maternityclinicbudapest

Várandósgondozás

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Szülés

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Nőgyógyászat

A nőket megilleti hazánkban is a legszakszerűbb és legigényesebb ellátás betegségük megelőzésében, kezelésében a szűrőprogramok hozzáférhetőségében.

Ultrahang vizsgálatok

Nőgyógyászati ultrahangvizsgálatok

Mit kell tudni a szülészeti ultrahangvizsgálatokról?

A csecsemők ultrahang-szűrővizsgálata

Maternity - a hely, ahol család születik

Haászné Lovász Nóra

A szoptatás világnapja alkalmából szeretnénk segítséget nyújtani a szoptatásra készülő édesanyáknak.

Lovász Nóra cikkét két részletben adjuk közre.

Haászné Lovász Nóra IBCLC laktációs szaktanácsadó: Miért érdemes felkészülni a szoptatásra?

Az anyatej a legideálisabb táplálék a csecsemő számára. Könnyen emészthető, minden olyan tápanyagot tartalmaz, amire a babának szüksége van. Magas az élő immunanyag tartalma, ezért az anyatejjel táplált babák sokkal ellenállóbbak a fertőzésekkel szemben. Az anyatejes táplálás csökkenti a későbbi gyermekkorban és a felnőttkorban kialakuló bizonyos betegségek esélyét. A szoptatás nemcsak segíti a megfelelő állkapocs és fogazat kialakulását, ezen keresztül a beszéd fejlődését, de lelki táplálék is: biztosítja a rendszeres, intim kapcsolatot az anya és gyermeke között, ezáltal segíti a kötődést.

A szoptatás a világ egyik legtermészetesebb dolga, ennek ellenére előfordulhatnak kezdeti nehézségek az újdonsült baba-mama páros életében. Az anyatej már a várandósság 16. hetétől termelődik és a megszületés után azonnal rendelkezésre is áll, először előtej formájában. A baba szopóreflexe is már a magzati fejlődés során kialakul. 

Az újszülöttek a szülés utáni első két órában igen aktívak és éberek, nagyon fontos, hogy a szülés/születés módjától függetlenül a baba mielőbb testkontaktusba kerülhessen az anyukával és ha szeretne, már ekkor szophasson. Ha ez valamiért elmarad és az anya és újszülött nincsenek együtt, akkor fontos mielőbb elkezdeni a fejést.

Minden először szülő nőnek szüksége lehet hasznos információkra a baba mellre helyezésével és a hatékony tejátvitel jeleivel kapcsolatban, emiatt érdemes előre tájékozódni és olvasni a szoptatásról. Megfelelő információk birtokában sok nehézséget és felesleges aggodalmat előzhetünk meg. 

Ahhoz, hogy a baba számára elég tej termelődjön az igény szerinti szoptatás javasolt.

 

Időpontfoglalás

Időpont foglaláshoz, kérem adja meg adatait és kollégáink munkaidőben 1 munkanapon belül pontosítják Önnel az időpontot vagy küldjön emailt.

Sürgős esetben a telefonos időpont-egyeztetés lehetőségét biztosítjuk.

Eseménynaptár

A várandós nők és gyermekeik mindenek előtt

Klinikánk