phone-iconRendelő - Királyhágó: +36 1 213 4222

phone-iconFekvőbeteg osztály - Kútvölgyi: +36 1 213 4220

phone-iconÜgyelet (19:00 - 07:00): +36 20 825 0840

email-iconE-mail: info@maternity.hu

instagram.com/maternityclinicbudapest

Várandósgondozás

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Szülés

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Nőgyógyászat

A nőket megilleti hazánkban is a legszakszerűbb és legigényesebb ellátás betegségük megelőzésében, kezelésében a szűrőprogramok hozzáférhetőségében.

Ultrahang vizsgálatok

Nőgyógyászati ultrahangvizsgálatok

Mit kell tudni a szülészeti ultrahangvizsgálatokról?

A csecsemők ultrahang-szűrővizsgálata

Maternity - a hely, ahol család születik

Magánklinika Buda szívében

Együtt sírunk, együtt nevetünk…

Az egészségügyben dolgozók elengedhetetlen tulajdonsága az empátia, a Mi életünk a Maternity Szülészeti és Nőgyógyászati Magánklinikán igazi érzelmi hullámvasút.

Azok, akikkel többször találkozunk, akár várandósgondozásuk során, akár valamilyen problémából kifolyóan, kialakul bizonyos mértékű érzelmi kötődés, és ez így is van jól, hiszen a barátságos környezet, az orvos és a szakdolgozók felé táplált bizalom elengedhetetlen, hogy biztonságban érezhessék magukat a páciensek.

Az Ambulancián a várandósgondozás ilyen szempontból alap szituáció, sokszor találkozunk, egyre gyakrabban, míg végül már a liftből kilépve a kabát színéről, vagy a kezében tartott egy kiló mandarinból tudjuk már ki fog belépni az ajtón. Az esetek többségében, a bejelentkezéskor kiderül, milyen kedve van éppen, milyen irányú törődést igényel aznap, viccelődhetünk vele, ápoljuk a lelkét, mert nehezen indult a reggel, vagy inkább csak igyekezzünk meggyorsítani a vizsgálatot, hagy rohanjon tovább. Leírhatatlan érzés, amikor valakit a rendelésről küldünk a kórházi részbe, mondván ma megszületik a baba. Tudjuk, hogy a legjobb kezekbe adjuk, de az az izgatott euphoria, amit a páciens érez, átragad ránk is. Sokszor furcsa is, hogy akivel eddig gyakorlatilag kétnaponta találkoztunk, akinek a számát már megismertük, amikor megcsörrent a telefon, már a gyermekével jön csak vissza egyszer-kétszer, aztán éli tovább „új életét”. Ilyenkor a legmeghatóbb bók számunkra, hogy „hát igazából hiányoznak nekem…” Ezekért a mondatokért érdemes csinálni…

Aztán vannak azok a helyzetek, amikor szinte úgy szurkolunk, hogy minden rendben legyen, mintha a saját családunkért aggódnánk. Hányszor néztük az előjegyzést keresve, hogy mikor jön legközelebb, hányszor szorítottuk össze a kezünket a vizsgálat alatt, nem tudván milyen híreket kapnak, és hányszor búcsúztunk sírva, hogy nem baj, nemsokára újra találkozunk, nem adjuk fel. Persze igyekszünk erőt, magabiztosságot sugározni, mert ezzel tudunk támogatni a nehezebb pillanatokban, de néha azért eltörik a mécses és néha visszaemlékezve megállapodunk, hogy itt mindig talál egy vállat, amin pityereghet.

Szerencsére Szülészeti Osztályunkon a legtöbbször örömkönnyekben úszunk, hiszen ezért is választottuk hivatásunkat, hogy az élet leggyönyörűbb percében segédkezhessünk. Viszont, ami talán még fontosabb, hogy támaszt nyújtsunk, hiszen annyi a kérdés, annyi félelem merülhet fel a páciensben, még akkor is, ha már átélthasonló pillanatokat, méghogy ha teljesen ismeretlen, ami vár rá.  Bíztató támogatásra van szüksége, amikor azt hiszi már, hogy nem tudja végigcsinálni, mert elfogyott az ereje, amikor feladná, mert nem megy a szoptatás és kudarcként éli meg, hogy nem elég az anyai ösztöne, bizony ehhez idő és gyakorlás kell. Hiszen a páciens lelke ugyanúgy a gondjainkra van bízva, mint a teste, türelmet és odafigyelést igényel, mert ő nem lehet biztos benne, amit mi már tapasztalatból tudunk, hogy minden rendben lesz. Nem mindig kellenek szavak, olykor elég egy biztató mosoly az újdonsült édesanyának, aki a folyosón sétálva, könnyeivel próbálja feldolgozni az új helyzetet, vagy egy csendes kézszorítás, hogy biztosítsuk a műtőben is mellette leszünk.

Biztonság és bizalom, enélkül nem megy… ebben mindannyian egyetértünk!

Időpontfoglalás

Időpont foglaláshoz, kérem adja meg adatait és kollégáink munkaidőben 1 munkanapon belül pontosítják Önnel az időpontot vagy küldjön emailt.

Sürgős esetben a telefonos időpont-egyeztetés lehetőségét biztosítjuk.

Eseménynaptár

A várandós nők és gyermekeik mindenek előtt

Klinikánk