phone-iconTel: +36-(06)-1-213-4222

phone-iconTel: +36-(06)-20-666-3600

phone-iconÜgyelet (19:00 - 07:00): +36-(06)-20-825-0840

email-iconE-mail:
info@maternity.hu

instagram.com/maternityclinicbudapest

A Maternity Stúdióban várandósság alatt és szülés után szervezünk olyan programokat, amelyek kiegészítik a gondozás folyamatát és hozzájárulnak az édesanyák és nők teljes testi-lelki egészségéhez. A stúdió címe: Budapest, II. kerület, Vitéz u. 5-7. 

Érdeklődés, jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.-n keresztül vagy a 0620/825-8330-as telefonszámon.

 

Torna foglalkozások

Várandós torna

A rendszeres testmozgás hozzájárul a testi-lelki egészség megőrzéséhez, mely fokozottan igaz a terhesség alatt. A várandós torna alapját a tartáskorrekció képezi, melynek során a helyes testhelyzeteket megéreztetjük az anyával, és a korrigált helyzetből végzünk különböző gyakorlatokat, melyek lehetnek légzést segítő, keringésfokozó és erősítő gyakorlatok is. Nagy szerepet kap a relaxáció és a ráhangolódás a magzatra (a 12. terhességi héttől szülésig).

Illésy Anna, gyógytornász

Csoportos: Hétfő 15:30, Kedd 8:00, 10:00, Csütörtök 8:00, 10:00

 

Várandós jóga

A jóga egy holisztikus egészségmegőrző mozgásforma, mely a test, a lélek, a szellem összeolvasztásával valósul meg. Speciális testhelyzetek és légzéstechnikák ötvözete, melyek együttesen erősítik a testet, javítják a testen belüli energiaáramlást, s így segítik a jógázót, hogy összhangba kerüljön saját testével. A helyesen végzett jóga élvezetes és jótékony mind a magzatnak, mind az anyának, támogatja az egészséget és csökkenti a szülés közbeni komplikációk bekövetkeztének valószínűségét. A jóga alkalmazható vajúdás közben is, a tanult pózokkal mérséklődnek a fájdalmak, és a magzat is könnyebben talál utat magának a világba (12. terhességi héttől szülésig).

Illésy Anna, gyógytornász 

Csoportos: Hétfő 9:00, Szerda: 8:00

 

Szülés utáni torna

A Maternity Stúdióban egyedülálló módon a szülést követő időszakra is kínálunk mozgási lehetőséget. A torna nagyon kíméletes, lassú mozgásokból áll, melyek nem ártalmasak, sőt segítik az anyák szülés utáni minél előbbi regenerációját. Az órán a hétköznapi mozgások támogatására, illetve a medencefenék izomzatának visszaerősítésére helyezünk nagyobb hangsúlyt. Ez a mozgásforma megalapozza, hogy az anyák hamarabb térhessenek vissza aktív életmódjukba. A tornát az édesanyák kizárólag orvosi engedéllyel végezhetik.

Illésy Anna, gyógytornász

Egyéni bejelentkezés alapján

 

Pilates

Rendkívül hatékony mozgásforma, mely fejleszti a testtudatot, erősíti a mélyizmokat, fokozza a törzsstabilitást. Kontrolláltan, lassú tempóban kivitelezett mozgássorok egymásutánja, így a szülés után is rövidesen megkezdhető ezen mozgásforma, bár alkalmazása mindenkinek javasolt. Növeli a koncentrációt, mivel tudatosan és precízen kivitelezett gyakorlatokat végzünk. Segítségével könnyebben elérhető, illetve visszanyerhető a kívánt testforma, növeli az erőnlétet (szülést követő 6. héten végzett orvosi kontroll után fokozatosan).

Illésy Anna, gyógytornász

Egyénileg egyeztetett csoportok

 

Alakformáló torna

Erősebb intenzitású, magasabb pulzusszámon végzett mozgásforma, mely egyaránt végezhető terhesség előtt és a terhességet követő kontroll után (fokozatos visszaállással). Gyógytornász vezetésével zajlanak az órák, így kiküszöbölhetők a káros mellékhatások (például kompenzáló mozgások miatt bekövetkező egyéb mozgásszervi panaszok). Könnyebben nyerheti vissza és tarthatja meg fitt formáját a torna segítségével. A gyakorlatokat motiváló, ütemes zenére végezzük, lelkes társaságban (szülést követő 6. héten végzett orvosi kontroll után fokozatosan).

Illésy Anna, gyógytornász

Egyénileg egyeztetett csoportok

 

Baba-mama torna

A közös mozgás erősíti a kapcsolatot az anya és gyermeke között, ráadásul a Maternity Stúdió családias környezete lehetőséget teremt az ismerkedésre, beszélgetésre. Az anyák amellett, hogy kellemes környezetben, más édesanyák társaságában vehetnek részt alakformáló tornán, lehetőséget kapnak arra is, hogy ebben gyermekük is partnerük legyen. Szeretettel hívunk minden édesanyát, hogy mozduljon ki gyermekével, mozogjon egy jót, és ez által kellemes perceket töltsön gyermeke, illetve más babák és mamák társaságában (szülést követő 6. héten végzett orvosi kontroll után fokozatosan, a gyermek óvodás koráig).

Illésy Anna, gyógytornász

Magyar: Kedd 11:30, Csütörtök 11:30

 

Baba-mama jóga

Baba-mama jóga során a spiritualitást és a testmozgást ötvözve, támogatjuk az anya és gyermeke közötti bensőséges kapcsolat kialakulását, erősödését. Az anyákat a jóga támogatja a szülés utáni hatékony regenerációban, a fizikai és a mentális kondíció visszaszerzésében, szülés utáni depresszió elkerülésében. A babák gyakorlatoztatása támogatja a baba fejlődését minden szinten. A babás női jógán megtanult gyakorlatoknak köszönhető harmóniát az anyák beépíthetik mindennapi életükbe, s ez által a hétköznapokban nyugodtabb, békésebb napokat élhet anya és baba (szülést követő 6. héten végzett orvosi kontroll után fokozatosan, a gyermek óvodás koráig).

Illésy Anna, gyógytornász

Egyénileg egyeztetett csoportok

 

Rectus diastasis torna

A rectus diastasis, vagyis az egyenes hasizom szétválása nem csak esztétikai probléma, kezelés nélkül komoly derék- és gerincfájdalom, néha inkontinencia is kialakulhat.

 • az először szült nők kb. 37 %-át érinti
 • a másod, illetve többedszer szült nőknél ez az arány jelentősen nő
 • ha szülés utáni rectus diastasisról van szó, a torna egyéni formában elkezdhető már a 2. héten
 • a szülést követő 6. héten végzett orvosi kontroll után lehet egyéni, ill. csoportos órára is jelentkezni

Illésy Anna, gyógytornász

Egyénileg egyeztetett csoportok

 

Egyéb lehetőségek

Pszichológiai konzultáció

Pszichológusunk speciális szakmai irányultsága a kapcsolati konfliktusok, életvezetési elakadások feltárása, anyaság, anyasággal kapcsolatos veszteségek, meddőség, szorongásos zavarok kezelése. Azokkal az édesanyákkal is foglalkozik, akik számára - különösen első gyermek vállalása esetén-, az anyasággal járó gondok erősebb stresszt vagy aggodalmat váltanak ki.

Soltész Krisztina, pszichológus

Egyéni bejelentkezés alapján

 

Anyaságra felkészítő tanfolyam

Tanfolyamunkat hétfőnként 17.30-kor tartjuk. 1 alkalom 6500 Ft, öt alkalmas bérlet 27500 Ft. Várjuk szeretettel az édesapákat is, a tanfolyam ára nem változik akkor sem, ha kettesben érkeznek. 

A tanfolyami alkalmakon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a 0620/8258330-as telefonszámon tudnak megtenni.

A teljes tanfolyam 5 témakört ölel fel. 

 • A várandósság folyamata: orvosi vizsgálatok, lelki történések 
 • Változások és életmód a várandósság alatt: testi változások, mozgás, étkezés, szépségápolás 
 • A szülés folyamata: felkészülés a szülésre, a szülés megindulása, hüvelyi szülés, gátvédelem, császármetszés, fájdalomcsillapítás, lelki felkészülés és átélés 
 • Újszülött a családban – szülés utáni ellátás, vizsgálatok a kórházi tartózkodás alatt, csecsemő ellátása, szoptatás, mire kell otthon figyelni 
 • Praktikus információk: névválasztás, anyakönyvezés, juttatások, mit kell hozni a kórházba, hogyan kell érkezni, kórházi napirend, mit vásároljunk előre, mire lesz szükség otthon 

 

Az egyes témakörök időpontja 2017-ben (a jövő évi időpontok klinikán honlapján december 1 után megtalálhatók):

A várandósság folyamata: november 13.

Változások és életmód a várandósság alatt: november 20.

A szülés folyamata: november 27.

Újszülött a családban: december 4.

Praktikus információk: november 6., december 11.

 

Újszülött és kisgyermek újraélesztési és elsősegély-nyújtási tanfolyam

A Léghajó Programmal együttműködve újszülöttek, csecsemők és kisgyermekek szülei részére 5 órás tanfolyamot szervezünk elsősegélynyújtás, gyermekkori veszélyhelyzetek témakörében. Kurzusainkon a vészhelyzeteket gyakorlatban is ismerő, évtizedes tapasztalattal bíró orvosok, diplomás nővérek oktatnak. A képzések gyakorlat orientáltak, valós vészhelyzetekben használható fogásokat tanítunk meg. A témák között megtalálhatók mind a szorosabban vett gyermek-elsősegélynyújtás, mind a mindennapos bajok is. Kiemelt jelentőségű az csecsemő- és gyermekkori újraélesztés oktatása, amit a Léghajó Programot elvégzők speciális babákon gyakorolhatnak. A jelentkezéskor mindig jelezzék, hogy egyedül, vagy párban érkeznek-e. A tanfolyam díja 16.000 Ft/fő, illetve 28.000 Ft/pár. 2017-ben november 18-án és december 16-án 9.00-14.00-ig rendezzük meg a tanfolyamot.

Jelentkezni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.-n tudnak.

Fizetni a következő számlaszámra előre utalással tudnak: 12100011-10194869-00000000

A tárgyban, legyenek kedvesek megjelölni a résztvevő nevét és hogy elsősegély tanfolyam!

A jelentkezés a fizetéssel válik véglegessé.

 

Dietetikai tanácsadás

Négy témakörben várjuk a hozzánk fordulókat:

 • Terhesség alatti egészséges táplálkozás
 • Szoptatás időszaka alatti egészséges táplálkozás
 • Terhességi cukorbetegség esetén táplálkozási tanácsadás
 • Policystás Ovarium Syndroma (POS) esetén táplálkozási tanácsadás

Bozó Judit, dietetikus

Egyénileg bejelentkezés alapján

 

Babamasszázs

A babamasszázs nem a klasszikus értelemben vett masszázsforma, inkább a szeretetteljes érintésre épül. Legfontosabb célja a kötődés erősítése, így mindenki saját maga masszírozza majd kisbabáját. Édesanyákon kívül édesapákat, nagyszülőket is szívesen látunk. 

Az egyénileg 3, csoportban 5 alkalomból álló foglalkozáson lépésről lépésre elsajátítjuk a svéd, indiai masszázselemekből, a reflexológia és jóga elemeiből felépülő gyakorlatsort. Megismerkedünk egy a hasfájás csillapítását segítő masszázsfogás sorozattal is.

A foglalkozásokon a gyakorlat mellett elmélet is szerepel. Az interaktív beszélgetések során, kitérünk a 0-3 éves korban előforduló legfontosabb kérdéskörökre. A gyakorlat alatt a kisbabánkra hangolódással érzékenyítjük megérzéseinket a babánk reakcióinak megértésére. 

Kazi Andrea, szülésznő, babamasszázs oktató

 

Klinikalátogatás

Előzetes időpont-egyeztetés után, ingyenesen biztosítunk lehetőséget klinikánk megtekintésére. A klinikalátogatások ügyében Bozó Judit (+36-20-825-9090, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy Péterné Molnár Gizella (+36-20-825-9088, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) lesz segítségükre. 

Időpontfoglalás

Időpont foglaláshoz, kérem adja meg adatait és kollégáink munkaidőben 1 munkanapon belül pontosítják Önnel az időpontot vagy küldjön emailt.

Sürgős esetben a telefonos időpont-egyeztetés lehetőségét biztosítjuk.

Eseménynaptár

A várandós nők és gyermekeik mindenek előtt