Tájékoztatjuk kedves Pácienseinket, hogy 2018. április 1. után minden járóbeteg vizsgálatot a Királyhágó téri új ambulanciánkon tudnak igénybe venni, a régi Kútvölgyi úti ambulancia megszűnik. A szülészet és a fekvőbeteg osztály továbbra is a Kútvölgyi úton működik.

Időpontkérés a Királyhágó téri ambulancián: +36-20-8258324.

phone-iconKútvölgyi: +36 1 213 4222

phone-iconKirályhágó: +36 20 825 8324

phone-iconTel: +36 20 666 3600

phone-iconÜgyelet (19:00 - 07:00): +36 20 825 0840

email-iconE-mail: info@maternity.hu

instagram.com/maternityclinicbudapest

Várandósgondozás, szülés

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Prémium nőgyógyászat

A nőket megilleti hazánkban is a legszakszerűbb és legigényesebb ellátás betegségük megelőzésében, kezelésében a szűrőprogramok hozzáférhetőségében.

Magzati genetika

A magzati genetikai vizsgálat hazai és nemzetközi bevezetése az 1960-as években többek között Dr. Papp Zoltán professzor nevéhez fűződik.

Ultrahang vizsgálatok

Nőgyógyászati ultrahangvizsgálatok

Mit kell tudni a szülészeti ultrahangvizsgálatokról?

A csecsemők ultrahang-szűrővizsgálata

Maternity - a hely, ahol család születik

Dr. Csatlós Éva: Meddig dolgozzunk várandósan?

A várandósság élettani folyamat, azonban a fokozott terhelés miatt több dologra szükséges odafigyelni, mint a megfelelő táplálkozás, a megfelelő életvitel, a fizikai terhelés, a munka- és életkörülmények.

A várandóst munkajogi védelem illeti meg. A munkáltatót javasolt tájékoztatni a terhességről. A könnyebb munka ( pl irodai tevékenység ) addig végezhető , ameddig nem okoz gondot. Nehéz fizikai munka, veszélyes anyagokkal vagy ionizáló sugárzással történő munkavégzés esetén a munkáltató feladata a terhest kevésbé megterhelő munkakörbe helyezni, de a munkavégzés helye csak a kismama beleegyezésével változtatható meg. A várandós édesanya akkor is jogosult az alapbérére, ha a munkáltató nem tud más pozíciót ajánlani. 

A munkáltató kötelessége a kötelező vizsgálatokra elengedni a várandóst. Lombikprogramban való részvétel esetén mind az anyát, mind az apát megilleti a távollét joga és erre az időszakra mindkettőjük jogosult a távolléti díjra. A programban való részvétel idején, de a bejelentéstől számított maximum 6 hónap időtartamban az édesanya felmondási védelem alatt áll.

Bizonyos alapbetegségek (cukorbetegség, magas vérnyomás, szívbetegség, vesebetegség..stb.) esetén javasolt a kímélő életmód folytatása, ami megalapozza a várandós édesanya táppénzre vételét. 

A lakhelytől nagyon messze levő munkahelyre való bejárás is igen fáradtságos lehet. A súlyos  pszichés megterheléssel járó munkavégzés vetélést, bizonyos esetekben koraszülést okozhat. 

A várandós munkavégzését, időtartamát célszerű minden esetben egyedileg elbírálni , a várandós terhelhetőségének, egészségi állapotának, az előző terhességek kimenetelének,  a munka jellegének, a bejárás hosszának függvényében . A kismama addig dolgozzon, ameddig biztonságosan, kiegyensúlyozott tudja a feladatát ellátni . Szükség esetén a szakorvos javaslatára a háziorvos veszi táppénzre az édesanyát. 

Az utolsó 4-6 hét alatt célszerű otthon maradni, már csak az egyre gyakoribbá vált vizsgálatok miatt is. Erre a szülési szabadság ad lehetőséget, amely a szülés várható időpontja előtt 28 napon belül bármikor megkezdhető.

Fontos az is, hogy hagyjunk elég időt az új életformára való átállásra, a munkahelyi feladatok lezárására, az újszülött fogadásához szükséges körülmények megteremtésére. Ez nagyban segíti a szülés utáni életforma zökkenőmentesebb megélését.

 

Időpontfoglalás

Időpont foglaláshoz, kérem adja meg adatait és kollégáink munkaidőben 1 munkanapon belül pontosítják Önnel az időpontot vagy küldjön emailt.

Sürgős esetben a telefonos időpont-egyeztetés lehetőségét biztosítjuk.

Eseménynaptár

A várandós nők és gyermekeik mindenek előtt

Klinikánk