A Maternity Magánklinika szülészete és kórházi része 2018. december 10-e, hétfő reggel 7.00 órától kezdve a Királyhágó tér 8-9 szám alatti új kórházban fogadja a pácienseket.

Ez előtt az időpont előtt még a régi, Kútvölgyi út 4.. sz. alatti kórházban fogadjuk a sürgős ellátásra érkezőket.

phone-iconRendelő - Királyhágó: +36 1 213 4222

phone-iconFekvőbeteg osztály - Kútvölgyi: +36 1 213 4220

phone-iconÜgyelet (19:00 - 07:00): +36 20 825 0840

email-iconE-mail: info@maternity.hu

instagram.com/maternityclinicbudapest

Várandósgondozás

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Szülés

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Nőgyógyászat

A nőket megilleti hazánkban is a legszakszerűbb és legigényesebb ellátás betegségük megelőzésében, kezelésében a szűrőprogramok hozzáférhetőségében.

Ultrahang vizsgálatok

Nőgyógyászati ultrahangvizsgálatok

Mit kell tudni a szülészeti ultrahangvizsgálatokról?

A csecsemők ultrahang-szűrővizsgálata

Maternity - a hely, ahol család születik

Kazi Andrea

Budán a Batthyány térhez közel, egy tágas otthonosan berendezett lakásban található a Maternity Stúdió. Itt várom a babamasszázs csoportot. Miközben forralom a vizet a tejserkentő teának, friss levegőt és napfényt engedek be a nagyszobába. Itt a jó idő, és egyre több kismama kap kedvet, hogy kimozduljon otthonról egy-egy bababarát foglalkozásra. A polifoamokat, párnákat körben teszem le a földre, hogy biztonságos, de kényelmes környezetben egymást minden oldalról jól látva tudjunk majd masszírozni. Relaxációs zenét keresek, és közben már csöngetnek is.

 Sorban érkeznek a kismamák pár hónapos mosolygós vagy éppen alvó csecsemőikkel. Mire megjön mindenki, és elfoglalja a helyét már nagyban megy a beszélgetés. A kezdő „jégtörő” beszélgetésnek így inkább már csak az a célja, hogy jobban megismerjük egymást. Lehet mesélni magunkról, gyermekünkről, szülésélményről, névválasztásról, bármiről. Kihagyhatatlan kérdés viszont, hogy ki miért vesz részt a tanfolyamon, milyen hatásokat vár a babamasszázstól. Mesélek kicsit én is a babamasszázs eredetéről, a szervezetekről (IAIM, MAGYE) és alapításukról és megpróbáljuk közösen megfogalmazni a babamasszázs kedvező hatásait is.

Ezután kezdődik a várva várt gyakorlat. Minden szülő a saját gyermekét masszírozza, ezzel is erősítve a fő célt, a kötődés erősítését. Miután mi is ellazítjuk magunkat, felvesszük a szemkontaktust és figyelve a babák jelzéseit, megerősítést várunk, hogy elfogadja-e a masszázst. A lábbakkal fogunk kezdeni. Mivel ez egy új helyzet a legtöbb csecsemő számára, tematikusan testrészről testrészre fogunk haladni. Az ötödik alkalmon már az egész testet átmasszírozzuk majd. Minden egyes elemnél elmesélem, hogy milyen típusú masszázsfogásról van szó, például indiai, svéd masszázselem, vagy a reflexológiából esetleg a jógából átvett gyakorlat.

A masszírozás során megengedett a szoptatás, a sírás, a gyakorlat felfüggesztése, sétálás, játék, minden, ami annak érdekében történik, hogy minél kellemesebb élmény maradjon gyermekünknek is az óra. Alkalomról alkalomra meg lehet majd figyelni, hogy egyre többet fogadnak be a kicsik. 

Levezetésképpen újra beszélgetünk egy kicsit. Minden alkalomra hozok egy témát, ami közvetetten kapcsolódik a babamasszázshoz. Szülésznőként nagyon sokat tanulok a kismamáktól a szülésélményeikből, hogy hogyan segíthetnénk jobban az első perctől kezdve a kötődés folyamatát. Jó hangulatban tudunk beszélni a kezdeti nehézségekről, az édesapák bevonásáról, a testvérviszonyról, vagy akár a babákkal való kimozdulásról is. A kismamák megkönnyebbülve konstatálják, hogy hasonló problémákkal küzdenek. Hasznos tippeket osztunk meg egymással, a fogzással, a hasfájással, a megnyugtatással vagy akár az elaltatással kapcsolatban is.

A babamasszázs oktatást egyénileg és csoportosan is szervezünk. Egyéni tanfolyam esetében 3, csoportos tanfolyam esetén 5 órára van szükség a fogások elsajátításához. A foglalkozásokról további információt kérhetnek a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Időpontfoglalás

Időpont foglaláshoz, kérem adja meg adatait és kollégáink munkaidőben 1 munkanapon belül pontosítják Önnel az időpontot vagy küldjön emailt.

Sürgős esetben a telefonos időpont-egyeztetés lehetőségét biztosítjuk.

Eseménynaptár

A várandós nők és gyermekeik mindenek előtt

Klinikánk