Tájékoztatjuk kedves Pácienseinket, hogy 2018. április 1. után minden járóbeteg vizsgálatot a Királyhágó téri új ambulanciánkon tudnak igénybe venni, a régi Kútvölgyi úti ambulancia megszűnik. A szülészet és a fekvőbeteg osztály továbbra is a Kútvölgyi úton működik.

Időpontkérés a Királyhágó téri rendelőben: +36 1 213 4222.

phone-iconRendelő - Királyhágó: +36 1 213 4222

phone-iconFekvőbeteg osztály - Kútvölgyi: +36 1 213 220

phone-iconÜgyelet (19:00 - 07:00): +36 20 825 0840

email-iconE-mail: info@maternity.hu

instagram.com/maternityclinicbudapest

Várandósgondozás

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Szülés

A Maternity Magánklinika magas szakmai színvonal mellett elegáns környezetet biztosít a kismamáknak és családjuknak a várandósgondozás és a szülés időszakában.

Nőgyógyászat

A nőket megilleti hazánkban is a legszakszerűbb és legigényesebb ellátás betegségük megelőzésében, kezelésében a szűrőprogramok hozzáférhetőségében.

Ultrahang vizsgálatok

Nőgyógyászati ultrahangvizsgálatok

Mit kell tudni a szülészeti ultrahangvizsgálatokról?

A csecsemők ultrahang-szűrővizsgálata

Maternity - a hely, ahol család születik

Indulnak a gyógytorna foglalkozások a Maternity Stúdióban!

Gyógytornászok szakszerű vezetésével várandósság alatt és szülés után várjuk Önöket speciális tornáinkkal, amelyek kiegészítik a gondozás folyamatát és hozzájárulnak az édesanyák és nők egészségéhez. A stúdió címe: Budapest, II. kerület, Vitéz u. 5-7. Érdeklődés, jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. A gyógytorna megkezdése előtt feltétlenül egyeztessen kezelőorvosával és kérjen tőle írásos igazolást, hogy az Ön számára a tornán való részvétel nem jelent veszélyt.

A foglalkozások díja:
Csoprotos torna 3000 Ft/ alkalom
Bérlet: 27.000 FT/ 10 alkalom
Egyéni: 5000 Ft/alkalom

Várandóstorna: A rendszeres testmozgás hozzájárul a testi-lelki egészség megőrzéséhez, mely fokozottan igaz a terhesség alatt. A várandós torna alapját a tartáskorrekció képezi, melynek során a helyes testhelyzeteket megéreztetjük az anyával, és kizárólag a korrigált helyzetből végeztetjük a különböző gyakorlatokat, melyek lehetnek légzést segítő, keringésfokozó és erősítő gyakorlatok is. Továbbá nagy szerepet kap a relaxáció és a ráhangolódás a magzatra (a 12. terhességi héttől szülésig)
Illésy Anna, gyógytornász
Csoportos: Magyar: Hétfő 16.00, csütörtök 10.00 Angol: Hétfő 13.00, csütörtök 11.30
Egyéni: Hétfő 11.30, 14.30 Kedd 11.30, 13.00, 14.30, 16.00, szerda 10.00, 11.30, csütörtök 13.00, 14.30

Várandós jóga: A jóga egy holisztikus egészségmegőrző mozgásforma, mely a test, a lélek, a szellem összeolvasztásával valósul meg. Speciális testhelyzetek és légzéstechnikák ötvözete, melyek együttesen erősítik a testet, javítják a testen belüli energiaáramlást, s így segítik a jógázót, hogy összhangba kerüljön saját testével. A helyesen végzett jóga élvezetes és jótékony mind a magzatnak, mind az anyának, támogatja az egészséget és csökkenti a szülés közbeni komplikációk bekövetkeztének valószínűségét. A jóga alkalmazható vajúdás közben is, a tanult pózokkal mérséklődnek a fájdalmak, és a magzat is könnyebben talál utat magának a világba (12. terhességi héttől szülésig)
Illésy Anna, gyógytornász
Magyar: csütörtök 8.30
Angol: kedd 8.30

Szülés utáni torna: a Maternity Stúdióban egyedülálló módon a szülést követő időszakra is kínálunk mozgási lehetőséget. A torna nagyon kíméletes, lassú mozgásokból áll, melyek nem ártalmasak, sőt segítik az anyák szülés utáni minél előbbi regenerációját. Az órán a hétköznapi mozgások támogatására, illetve a medencefenék izomzatának visszaerősítésére helyezünk nagyobb hangsúlyt. Ez a mozgásforma megalapozza, hogy az anyák hamarabb térhessenek vissza aktív életmódjukba. A tornát az édesanyák kizárólag orvosi engedéllyel végezhetik.
Illésy Anna, gyógytornász
Egyéni: Hétfő 11.30, 14.30 Kedd 11.30, 13.00, 14.30, 16.00, szerda 10.00, 11.30, csütörtök 13.00, 14.30

Pilates: Egy rendkívül hatékony mozgásforma, mely fejleszti a testtudatot, erősíti a mélyizmokat, fokozza a törzsstabilitást. Kontrolláltan, lassú tempóban kivitelezett mozgássorok egymásutánja, így a szülés után is rövidesen megkezdhető ezen mozgásforma, bár alkalmazása mindenkinek javasolt. Növeli a koncentrációt, mivel tudatosan és precízen kivitelezett gyakorlatokat végzünk. Segítségével könnyebben elérhető, illetve visszanyerhető a kívánt testforma, növeli az erőnlétet (szülést követő 6. héten végzett orvosi kontroll után fokozatosan).
Illésy Anna, gyógytornász
Magyar: hétfő 17.30
Egyéni: Hétfő 14.30 Kedd 11.30, 13.00, 14.30, 16.00, szerda 10.00, 11.30, csütörtök 13.00, 14.30

Alakformáló torna: erősebb intenzitású, magasabb pulzusszámon végzett mozgásforma, mely egyaránt végezhető terhesség előtt és a terhességet követő kontroll után (fokozatos visszaállással). Gyógytornász vezetésével zajlanak az órák, így kiküszöbölhetők a káros mellékhatások (például kompenzáló mozgások miatt bekövetkező egyéb mozgásszervi panaszok). Könnyebben nyerheti vissza és tarthatja meg fitt formáját a torna segítségével. A gyakorlatokat motiváló, ütemes zenére végezzük, lelkes társaságban (szülést követő 6. héten végzett orvosi kontroll után fokozatosan).
Illésy Anna, gyógytornász
Magyar: csütörtök 17.30
Egyéni: Hétfő 11.30, 14.30 Kedd 11.30, 13.00, 14.30, 16.00, szerda 10.00, 11.30, csütörtök 13.00, 14.30

Baba-mama torna: A közös mozgás erősíti a kapcsolatot az anya és gyermeke között, ráadásul a Maternity Stúdió családias környezete lehetőséget teremt az ismerkedésre, beszélgetésre. Az anyák amellett, hogy kellemes környezetben, más édesanyák társaságában vehetnek részt alakformáló tornán, lehetőséget kapnak arra is, hogy ebben gyermekük is partnerük legyen. Szeretettel hívunk minden édesanyát, hogy mozduljon ki gyermekével, mozogjon egy jót, és ez által kellemes perceket töltsön gyermeke, illetve más babák és mamák társaságában (szülést követő 6. héten végzett orvosi kontroll után fokozatosan, a gyermek óvodás koráig).
Illésy Anna, gyógytornász
Magyar: Hétfő 10.00 Angol: kedd 10.00

Baba-mama jóga: Baba-mama jóga során a spiritualitást és a testmozgást ötvözve, támogatjuk az anya és gyermeke közötti bensőséges kapcsolat kialakulását, erősödését. Az anyákat a jóga támogatja a szülés utáni hatékony regenerációban, a fizikai és a mentális kondíció visszaszerzésében, szülés utáni depresszió elkerülésében. A babák gyakorlatoztatása támogatja a baba fejlődését minden szinten. A babás női jógán megtanult gyakorlatoknak köszönhető harmóniát az anyák beépíthetik mindennapi életükbe, s ez által a hétköznapokban nyugodtabb, békésebb napokat élhet anya és baba (szülést követő 6. héten végzett orvosi kontroll után fokozatosan, a gyermek óvodás koráig).
Illésy Anna, gyógytornász
Magyar: hétfő: 8.30 Angol: Szerda 8.30

Medencefenék torna: A testtudatosságot figyelembe véve az órákon az anatómiai felépítésről, az izomzat és szervezet működéséről is beszélünk. A háttér megismerése és megértése alapvető fontosságú szempont a gyógyulási folyamatban. Szülést követő foglalkozásaink célja, hogy miután a méh visszanyerte eredeti nagyságát, a gátizmok, a hasizmok és a mély hátizmok is újra erősödjenek meg. A megtanult és begyakorolt célirányos tornával, egy kis elhatározással és odafigyeléssel javulnak a panaszok és a funkciók.
Rubovszky Krisztina, gyógytornász
Kezdő: szerda 15.30
Haladó: szerda 16.45
Egyéni szerda 13.00

Rectus diastasis torna A rectus diastasis, vagyis az egyenes hasizom szétválása nem csak esztétikai probléma, kezelés nélkül komoly derék- és gerincfájdalom, néha inkontinencia is kialakulhat.

  • az először szült nők kb. 37 %-át érinti
  • - a másod, illetve többedszer szült nőknél ez az arány jelentősen nő
  • ha szülés utáni rectus diastasisról van szó, a torna egyéni formában elkezdhető már a 2. héten
  • a szülést követő 6. héten végzett orvosi kontroll után lehet egyéni, ill. csoportos órára is jelentkezni

Rubovszky Krisztina, gyógytornász
Csoportos Szerda 14.15,
Egyéni: szerda 13.00

Időpontfoglalás

Időpont foglaláshoz, kérem adja meg adatait és kollégáink munkaidőben 1 munkanapon belül pontosítják Önnel az időpontot vagy küldjön emailt.

Sürgős esetben a telefonos időpont-egyeztetés lehetőségét biztosítjuk.

Eseménynaptár

A várandós nők és gyermekeik mindenek előtt

Klinikánk